bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Akşener'den Erdoğan'a tebrik
GÜNCEL // 29 Mayıs 2023 Pazartesi 08:03 // Güncelleme: 29 Mayıs 2023 Pazartesi 08:04
Akşener'den Erdoğan'a tebrik

Meral Akşeher'in açıklaması şu şekilde: 

Bütün bir seçim boyunca sizler kanalıyla görüşlerimizi hayallerimizi, gördüklerimizi projelerimizi milletimize sizin kanalınızla ulaştırmaya çalıştık. Bütün basın emekçilerimize teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu tamamlamış bulunuyoruz. Sandıklarda görev yapan müşahitlerimize, avukatlarımıza, sandıklara giderek oy kullanan partilerimize ve her yaştan tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum, en çok gençlere ve kadınlara ayrıca teşekkür ediyorum.

 

Milletimiz her zamanki gibi demokratik hakkını kullandı. Allah her bir vatandaşımızdan razı olsun, biliyorsunuz ülkemizde uzun zamandır seçim gündemi var bu gündem Türkiye’yi çok yordu. Aylardır seçimin gölgesinde kalan birçok sorunumuz var başında ekonomi geliyor. Bu yüzden şimdi artık vakit kaybetmeden bu sorunlara eğilme zamanı geldi. Bizde milletimizin bizlere verdiği muhalefet görevini aynı ciddiyetle, seçmen velinimettir anlayışı ile yürüteceğiz.

 

"BİZE DÜŞEN GEREĞİNİ YAPMAKTIR"

 

Seçmen bizim için en halis ölçüttür. Millet iradesinin üstünde hiçbir irade yoktur. Milletimiz bu seçimlerde söyleyeceğini söyledi. Bize düşen mesajı anlamak anladıktan sonra gereğini yapmaktır. İYİ Parti olarak kimsenin şüphesi olmasın.

 

Bir yenilmişlik, kaybetmişlik hissi ille karamsarlık hissetmesin, eğer demokrasiye inanıyorsak seçimlerin demokrasilerde en temel gösterge olduğunu unutmamalıyız. Uzun yıllar üniversitelerde inklap tarihi hocalığı yaptım. Demokrasilerde her bir eylemin tartışılabileceğini, itiraz edilebileceğini ama bir tek konuya itiraz edilemeyeceğini o da hür irade ile sandığa atılmış seçmenin oyunun sonuçlarıdır. Millet iradesi başımızın tacıdır. Biz ilk günden beri milletimizin sesini dinleyerek hareket ettik.

 

Zaman zaman çok ağır eleştirilere maruz kaldık. Pek çok bedel ödedik. Bugünden sonra da yine aynı şekilde milletimizin taleplerini dinleyeceğiz milletimizin geleceğine yönelik hiçbir korkunun esiri olmasına izin vermeyeceğiz. Biz hala buradayız. İYİ Parti’nin mensupları burada Meclis’te.

 

"ERDOĞAN'I TEBRİK EDİYORUM"

 

Biz üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye milletimiz bize destek olduğu sürece devam edeceğiz. Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyorum.

 

Umarım ki tıpki bizim gibi kendi seçim sonuçlarının muhasebesini dürüst ve objektif bir biçimde yapar biz yarından itibaren sonuçları bu şekilde yorumlayacağız.

 

Kemal Kılıçdaroğlu’nu büyük bir şevkle kendisini alkışlayanlara yuhlattı. Yeni oylar daha sandıktan yeni sayılan bir Cumhurbaşkanına yakışmaz, nerede kalmıştık deyip hepimizin Cumhurbaşkanı olmayı, dertlerin üzerinden konuşmayı kendisine yol edinir diye ummuştuk, inşallah bu sondur. Çok ayıpladım, çok üzüldüm. Tüm Türkiye’nin umarım ki seçilmiş olduğu bu son dönemde tüm Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlar. Bizim için sonuç esastır, yarın ilk gündür.

 

Şu anda biz öncelikle 14 Mayıs’taki seçim sonuçlarını kendi aramızda tartışmadık ben arkadaşlarıma dedim ki seçim bitti 15 gün sonra Sayın Kılıçdaroğlu’nun Sayın Erdoğan’ın aday olarak ikinci tura kaldığı Cumhurbaşkanlığı seçimi var buraya odaklanacağız, bizim 14 Mayıs’ta İYİ Parti açısından çıkan sonuçları tartışma işini 28 Mayıs gününün akşamı ister kazanalım, kaybedelim, ertesi günden itibaren önce 2 mesaj var burada. İYİ Parti’ye verilen mesaj var. İkincisi biz 2018’deki oyumuzu tekrarladık ne aşağı düştük ne yukarı çıktık. Bu mesajı arkadaşlarımızla beraber okuyacağız.

 

6'LI MASA CHP'DE TOPLANIYOR

 

Millet İttifakı nedir ne değildir daha sonraki mesele. Ben adaydım, sayın İnce adaydı. Ve bir sözümüz vardı. İkinci tura kalan adayı 1. turdaki adaylar destekleyecekti. Sonra herkes partisinin merkezine döndü ve Haziran'dan kasıma geldik. Yerel seçimlere bizim teklifimiz üzerine İYİ Parti ve CHP ortaklığında ortak adaylar çıkardık. Sonuçta iyi de bir başarı kazandık. 11 büyükşehir alındı. Bu birlikteliğinin Türkiye açısından önemli bir başarı sağladığını gördük. Bu seçimlerden sonra tekrara Kılıçdaroğlu'nun davetiyle Gelecek ve DEVA'nın katılımıyla 6'lı masa haline geldi. 6'lı masa ilerlemesi sürecinde adaylık Kılıçdaroğlu'nda kaldı. Bugün Kılıçdaroğlu'nun davetiyle CHP genel merkezine gideceğiz. Bu bir döngü. Şu anda ne olacağını bilmiyorum. 6 masayı bir araya toplayan sayın Kılıçdaroğlu'ylu.

 

mynet.com