bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Üreticinin ilk adresi 'Ziraat Bankası' olmalı
EKONOMİ // 15 Kasım 2018 Perşembe 14:24 // Güncelleme: 15 Kasım 2018 Perşembe 14:24

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; KİT Komisyonu'nda Ziraat Bankası'nın 2015-2016 yılları Sayıştay denetim raporları üzerinde söz alarak, çeşitli sorunları dile getirdi. Zeybek, Ziraat Bankası'nın tarım ve hayvan üreticisini başka bankalara veya tefecilere muhtaç duruma düşürmemesi gerektiğini söyledi

Üreticinin ilk adresi 'Ziraat Bankası' olmalı

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Ziraat Bankası'nın asıl kuruluş amaçlarından birinin ülkemizdeki tarım ve hayvancılığı desteklemesi olduğunu anımsattı.

Ziraat Bankası'nın son dönemde tarım ve hayvancılığın dışında başka sektörlere de destek sağladığını ancak tarım ve hayvancılık sektörünü bu süreçte göz ardı ettiğine dikkat çeken Zeybek, "Üreticilerimiz, taleplerini Ziraat Bankası'ndan karşılayamadığı için başka bankalardan kredi kullandıklarını görüyoruz. Ziraat Bankası'nın krediler içerisinde tarım ve hayvancılığa ayırdığı pay düşük" dedi.


KREDİ TALEPLERİ GERİ ÇEVRİLİYOR


"Üreticilerimizi ürettikleri ile borcunu öder duruma getirmeliyiz" diyen CHP'li Zeybek, şöyle konuştu; "Üreticiyi, başka bankalara ve tefecilere muhtaç ettirmeyin. Ziraat Bankası kredi kullandırılırken büyük firmalar için esnek tavırlar sergilerken, küçük işletmelerde aynı tavrı göstermiyor. Hayvan ve tarım giderleri için daha katı kurlar uygulanıyor. Bu sebeple küçük işletmeler farklı bankaları tercih ediyor. Ziraat Bankası tarım ürünlerinin hasat giderlerine destek vererek, et ve tarımda üretimin artması, ithalatın durması ülke ekonomisinin kazanması olacaktır. Küçük işletmelere finansman desteğini sağlaması ile üretici sayısı artacak ve bunun sonucunda üretimde kalite ile miktar artışı sağlanacaktır. Ziraat Bankası, Tarım Kredi Kooperatifleri'ne gerekli desteği vermeli, bu süreçte üreticiler uygun ödenebilir kredi imkânları ile üretim özendirmelidir. Üreticilerimiz borç batağından çıkarılmalıdır" diye konuştu.