bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Türkel, ÇKS sorununa dikkat çekti
EKONOMİ // 23 Eylül 2020 Çarşamba 10:48 // Güncelleme: 23 Eylül 2020 Çarşamba 10:48
Türkel, ÇKS sorununa dikkat çekti

Samsun'un 19 Mayıs İlçesi'nde yıllardır devletle mahkemelik olmaları nedeniyle tapularını alamayan çeltik üreticisi, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olamadıkları için devlet yardımlarından yararlanamıyor.

CHP İl Başkanı Fatih Türkel, ilçedeki üreticilerin atalarından miras kalmış topraklarının tapularını, yıllardır devam eden mahkemeler nedeniyle bir türlü alamadıklarını ifade etti.


Başkan Türkel, "Vatandaş 'tapularımız var, tapu kayıtlarımız var' diyor ama bir türlü 'tapuları verilmiyor.' Köylü; 60 yıldır sonuçlanmayan davalar yüzünden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne bile müracaat etmiş. AİHM de Türkiye Cumhuriyeti'ni, bu hak kayıpları ile ilgili tazminata mahkum etmiş. Çeltik üreticilerimiz tapuları olmadığı ÇKS'ye de kayıt olamıyorlar. Bu nedenle de devlet desteklerinden yararlanamıyorlar. Ürettikleri çeltiği tüccara satmak zorunda kalıyorlar. Yani burada üretici tamamen tüccarın insafına bırakılmış durumda. Devlet babaysa evlatlarına sahip çıkacak. Çocuklarının geleceğini bu araziden sağlayan yöre halkına sahip çıkacak" diye konuştu.