bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sigorta sektörü pandemide %19 büyüdü!
EKONOMİ // 8 Şubat 2021 Pazartesi 13:45 // Güncelleme: 8 Şubat 2021 Pazartesi 13:45

2020 yılında otomotiv sigortaları pandeminin etkisiyle reel olarak daralırken hastalık ve sağlık sigortaları ile yangın ve doğal afet sigortalarında büyüme kaydedildi.

Sigorta sektörü pandemide %19 büyüdü!

Sigorta dünyasında pek çok hizmet, pandemi süreci ile birlikte büyük bir değişimden geçiyor. Covid-19 salgınından olumsuz etkilenen Türk Sigorta Sektörü, haziran ayında başlayan ‘normalleşme’ süreci ile birlikte toparlanmaya başladı ve büyümesini sürdürüyor. Avantajlı tekliflere hızlı ulaşmak isteyen müşteriler, başta zorunlu sigortalar olmak üzere pek çok poliçe işlemlerini ‘sigortaladım.com’ gibi dijital platformlardan gerçekleştiriyor.

Her sektörde olduğu gibi sigorta sektöründe de dijital dönüşüm trendinin yakalanmasının önemine değinen sigortaladım.com Genel Müdür Yardımcısı Orçun Kızıltepe, “Pandemi nedeniyle zor bir yıl geçirmiş olsak da, Türkiye Sigorta Birliği'nin (TSB) açıkladığı verilere göre  sigorta sektöründeki yüzde 19,3’lük büyüme sektör açısından mutluluk verici. Pandeminin bir etkisi olarak özellikle hayat sigortası gibi ürünlerde de artışın sürdüğünü söylemek mümkün. Hayat branşında prim üretimi yüzde 27 büyürken reel büyüme yüzde 10,9 olarak gerçekleşti. Hayat dışı branşlarda prim üretimi yüzde 17,7 büyüdü ve reel büyümesi yüzde 2,7’de kaldı. Hayat dışı sektörün lokomotifi olan otomotiv sigortalarından trafik sigortası yüzde 8,64; kasko ise yüzde 14,15 büyüdü. Buna rağmen enflasyondan arındırılmış reel prim üretimine baktığımızda trafik sigortasında yüzde 5,2; kaskoda ise yüzde 0,39 oranında gerileme görüyoruz. Hastalık ve sağlık branşında bir önceki yıla göre yüzde 20,79 büyüme gerçekleşirke yangın ve doğal afetler branşında ise yüzde 25,32 büyüme gerçekleşti. sigortaladım.com olarak biz de 2020 yılını en efektif şekilde değerlendirerek yüzde 39,8 büyüme oranı ile tamamladık.

Yine Türkiye Sigorta Birliği'nin açıkladığı verilere göre 2020 yılında pandeminin etkisiyle internet üzerinden sigorta satışı ise önemli ölçüde artış gösterdi. Geçen yıl online platformlarda sigorta satış oranı yüzde 1.63 oranındayken bu yıl yüzde 2.31’lik paya ulaştı. Online platformlarda yine geçen yıla oranla kasko sigortası prim üretimi yüzde 21, zorunlu trafik sigortası prim üretimi ise yüzde 47 oranında arttı. Bu yıl internet üzerinden sigorta satışının artış göstermesi, teknoloji odaklı hizmet anlayışının ve dijital dönüşümün sektör için ne kadar önemli olduğunu gösterdi”  dedi.