bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sel mağduru çiftçilere TARSİM'den sigorta uyarısı
EKONOMİ // 23 Ocak 2019 Çarşamba 10:10 // Güncelleme: 23 Ocak 2019 Çarşamba 10:10

Ünye'de Ağustos ayında yaşanan sel felaketi tarımsal sigortanın ne denli önemli olduğunu gözler önüne serdi. TARSİM, kar amacı gütmeyen sadece çiftçinin ürününü korumak üzere hazırlanan bir sistem olduğu belirtildi

Sel mağduru çiftçilere TARSİM'den sigorta uyarısı
Ordu'nun Ünye İlçesi'nde çiftçilik yapan Ziraat Odası üyelerine TARSİM anlatıldı. Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, "Bundan üç dört ay önce yaşadığımız sel felaketi, TARSİM ile sigorta yapmanın ne kadar önemli olduğunu, tarımsal alanlarımızı sigortalamamızın ne kadar önemli olduğunu gösterdi. TARSİM tarımda gerçekten çok önemli" dedi.
Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferda Yıldırım da, "Tarımda birçok risk faktörleri bulunmaktadır. Doğa olayları, iklimsel faktörler, küresel ısınmanın vermiş olduğu bir takım sıkıntılar. Birçok üreticimiz tarım sigortalarını gerçekleştiriyorlar ancak sigorta yaptırdığından haberdar olmayan, bildirimde bulunmayan üreticilerimiz de çok. Çiftçilerimiz mutlaka sigorta yaptırmalıdır" diye konuştu.


TARSİM KAR AMACI OLMAYAN SİSTEMDİR


TARSİM Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, TARSİM'in kar amacı gütmeden sadece çiftçinin ürününü koruma adına kurulduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Üreticilerde aslında bu sistemin sahibidir. Bu sistemden yararlanmanızı istiyoruz. Her türlü tarımsal üretim sigorta kapsamındadır. Balık çiftlikleri, kümes hayvanları, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarınız ve arı kovanları ile seralarınız sigorta kapsamındadır. Sigorta primlerinin yüzde 50'sini devlet karşılıyor. Eğer fındık ve meyveleri don hasarına karşı sigorta yaptırıyorsanız don hasarı priminin üçte ikisini devlet karşılıyor. Fındık bahçenizi sigorta yaptırdığınızda hangi risklerden dolayı hasar olursa bunun karşılığını alıyorsunuz. Dolu, fırtına, hortum, heyelan, yangın, deprem, sel ve su baskını olduğu takdirde karşılığını alabiliyorsunuz. İsterseniz don hasarını da seçiyorsunuz. Bir ceviz ağacı bile sigortalanabiliyor."