bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sanayi siteleri istihdam kaynağı
EKONOMİ // 10 Aralık 2016 Cumartesi 13:47 // Güncelleme: 10 Aralık 2016 Cumartesi 13:47

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’daki Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ile Küçük Sanayi Sitelerinde toplam 7 bin 500’e yakın işçi çalıştığını belirtti.

Sanayi siteleri istihdam kaynağı
Ordu’nun tarım ve hizmet sektörü ağırlıklı bir ekonomiye sahip olduğunu ve sanayi yönünden yeterince gelişemediğini belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, buna rağmen il genelinde bulunan 2 OSB ve 6 Küçük Sanayi Sitesi’nin istihdama önemli bir katkı yaptığını söyledi.

Ordu’da halen Altınordu ve Fatsa ilçelerinde 2 adet Organize Sanayi Bölgesi bulunduğunu kaydeden Vali Balkanlıoğlu, “Ordu OSB’de yer alan 74 sanayi parselinin 65’inde 59 fabrika-işletme üretimde olup, toplamda 2 bin 250 kişi istihdam edilmektedir. Fatsa OSB’de ise 30 sanayi parselinin 30’unda 26 fabrika-işletme üretimde olup, toplamda 2 bin 850 kişi istihdam edilmektedir. Ordu ili genelinde 6 adet Küçük Sanayi Sitesi mevcut olup, bu sanayi sitelerinde de toplamda 4 bin 583 kişi istihdam edilmektedir. Bu durumda bulunan 2 OSB ve 6 Küçük Sanayi Sitesi’nde çalışan işçi sayısı 7 bin 433’tür. Bu rakam tarım ve hizmet sektörü ağırlıklı bir ekonomiye sahip olmasına rağmen önemli bir istihdam açığını kapatmaktadır” dedi.

Altınordu sınırları içerisinde yer alan Karaağaç mahallesinde Beybükü mevkisi ile Ulubey ilçesi Güzelyurt Mahallesi Kayabaşı mevkisinde Ordu il merkezine yaklaşık 19 km uzaklıkta 85 hektar alan üzerine 2. OSB kurulacağını kaydeden Vali Balkanlıoğlu, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından oluşturulan komisyon marifetiyle çalışmalarda tamamlanma aşamasına gelindi. Yatırımcılar süratle Ordu 2. OSB’nin bir an önce tamamlanarak kendilerine tahsis edilmesini beklemektedir. Diğer taraftan, Ünye ilçemize de yeni bir Organize Sanayi Bölgesi kurulması için girişimler sürdürülmektedir” diye konuştu.