bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsunlular sağlık ve güzelliği tercih etti
EKONOMİ // 7 Ocak 2019 Pazartesi 16:51 // Güncelleme: 7 Ocak 2019 Pazartesi 16:51

Türkiye’nin lider e-ticaret platformu Hepsiburada, yayınladığı 2018 Trend Raporu ile Samsun’un alışveriş tercihlerine ışık tuttu. Rapora göre Samsun’un talebi sağlık ve güzellik kategorisinde yoğunlaştı.

Samsunlular sağlık ve güzelliği tercih etti

Hepsiburada, Türkiye’de 2018 yılı e-ticaret alışkanlık ve eğilimlerini açıkladı. Trend Raporu adıyla her 6 altı ayda bir yayınlanan raporda, Hepsiburada’dan alışveriş yapan müşterilerin en çok tercih ettikleri ürünlerden, en fazla arama yapılan kelimelere, yerli ve milli ürünlere artan ilgiye kadar birçok bilgi paylaşılıyor. 35’ten fazla kategoride 18 milyonun üzerinde ürün çeşidiyle müşterilerinin hayatını kolaylaştıran Hepsiburada’nın yayınladığı trend raporu kapsamında; 2018 yılında gerçekleştirilen alışverişlerde, geçen yıla göre %60’lık bir artış yaşandığı belirtiliyor.

 

Samsun’un talebi sağlık ve güzellik kategorisinde yoğunlaştı

Trend Raporu kapsamında Samsunlu müşterilerinin alışveriş tercihlerini de inceleyen Hepsiburada, 2018’de talebin geçen yıla göre %69 arttığını ortaya koydu. İlginin sağlık ve güzellik kategorisinde yoğunlaştığı Samsun’da, anne bebek çocuk, hırdavat, giyim, bilgisayar kategorileri de yoğun ilgi gördü. En çok alışveriş 25-35 yaş aralığı tarafından yapılırken, Samsunlu kadınlar 2017’ye göre %63 daha fazla alışveriş yaptı. En çok talep Atakum’dan geldi, onu sırasıyla İlkadım, Bafra, Çarşamba, Merkez, Tekkeköy, Canik, Vezirköprü, Terme takip etti.