bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Samsunlu yatırımcılara 'güneş enerjisi' eğitimi
EKONOMİ // 21 Mart 2018 Çarşamba 12:04 // Güncelleme: 21 Mart 2018 Çarşamba 12:04

Solimpeks Akademi, 17 Mart tarihinde Samsun’da Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve Özer Teknik işbirliğiyle gerçekleştirdiği seminerle Karadeniz Bölgesi’ndeki sektör profesyonelleriyle buluştu.

Samsunlu yatırımcılara 'güneş enerjisi' eğitimi

Yenilenebilir enerji konusundaki farkındalığı artırmak ve sektörün gelişimine destek olmak amacıyla kurulan Solimpeks Akademi, 17 Mart’ta Samsun’da güneş enerjisi sistemleri hakkında bir seminer düzenledi. Makine Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi ve Özer Teknik işbirliğiyle gerçekleştirilen seminerde Solimpeks Türkiye Genel Müdürü Gazi Çelebi ve Solimpeks Türkiye Karadeniz Bölge Müdürü Murat Altıparmak, katılımcılara güneş enerjisi termal sistemleri hesaplama ve uygulama detayları, hibrit sistemler, ısı pompası sistemleri, sıfır enerji ve +enerji bina çözümleri, yeni teknolojileriyle ilgili pazarlama stratejileri gibi konularda önemli bilgiler aktardı.

 

Seminerin açılış konuşmasını yapan Özer Teknik Yönetim Kurulu Başkanı Makine Mühendisi Harun Reşit Özer, şunları söyledi: “Bu tarz eğitimler sektörümüzün gelişimi açısından büyük önem taşıyor. Solimpeks yenilenebilir enerjiye odaklanmış, köklü bir şirket. Kendilerine yaptıkları çalışmalar için teşekkür ediyoruz.”

 

Seminerde konuşan MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan ise Solimpeks’e teşekkür ederek “Yenilenebilir enerji sektöründe yerli ve milli üretimin gelişimini önemsiyor ve destekliyoruz. Devletimiz yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik ciddi kaynak içeren destek sistemleri oluşturdu. Bu desteklerin verimli şekilde değerlendirilmesi gerekiyor” dedi.

 

Sürdürülebilirliğin en önemli üç unsurunun enerji kayıplarını azaltmak, enerjiyi verimli üretmek ve kullanmak olduğunu söyleyen Solimpeks Türkiye Genel Müdürü Gazi Çelebi, yenilenebilir enerjinin önemine dikkat çekti. Karadeniz’de 180 gün ısıtma, 90 gün soğutmaya ihtiyaç duyulduğunu anlatan Çelebi, 200 m2 yeni bir konutun yıllık 4.800 kWh’ı ısıtma soğutma olmak üzere 6.400 kWh enerji harcadığını belirtti.