bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Memur ve emeklilere zam geliyor
EKONOMİ // 3 Temmuz 2020 Cuma 08:45 // Güncelleme: 3 Temmuz 2020 Cuma 08:45
Memur ve emeklilere zam geliyor

Milyonlanca memur ve emekli, temmuz ayında maaşlarına enflasyon farkı zammı alacak.

Memurlara bu yılın ilk yarısında uygulanan toplu sözleşme doğrultusunda maaşlara yüzde 4 artış yapılmıştı. Memurlar enflasyon zammı için gözünü Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 3 Temmuz'da (bugün) açıklayacağı haziran enflasyon rakamlarına çevirdi.

Toplu sözleşme gereğince enflasyon farkı 6 aylık dilimler halinde hesaplanıyor. 2020'nin ilk 6 ayında Hakem kurulu kararı doğrultusunda maaşlara yüzde 4 zam yapıldı. Bu yılın ilk yarısında enflasyonun yüzde 4'ü aşan kısım kadar memurlara enflasyon farkı da verilecek.

MEMURUN ENFLASYON ZAMMI NE KADAR?

Ocak-mayıs aylarını kapsayan 5 aylık dönemde enflasyon yüzde 4,57 olarak gerçekleşti. Memurlara şimdiden 0,57 puan enflasyon farkı imkanı doğdu. Bu ay için de beklentiler enflasyonun yüzde 0.65 artacağı yönünde. Eğer beklentiler gerçekleşirse memurlara toplam yüzde 1.12 civarında enflasyon zammı yapılacak. Memur ve emeklilere yapılacak enflasyon zammı 0.57 puanın üzerine Haziran ayı enflasyonunun koyulması ile hesaplanacak.