bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
'Medikal firmaları iflas bayrağını çekmek üzere'
EKONOMİ // 17 Eylül 2020 Perşembe 14:34 // Güncelleme: 17 Eylül 2020 Perşembe 14:34

İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, "Medikal firmalar, devlet hastaneleri ve üniversitelerden alacaklarını zamanında tahsil edemedikleri için iflasın eşiğine gelmiş durumda" dedi.

'Medikal firmaları iflas bayrağını çekmek üzere'

Yaşar, iflasın eşiğine gelen medikal firma sahiplerinin sesini duyurmak ve mağduriyetin ciddiyetini anlatmak için yaptığı açıklamada, medikal sektörün içinde bulunduğu sıkıntıları dile getirerek yetkililere seslendi.

 

Medikal sektörüne hizmet eden iş insanlarının, kamu hastanelerinden 16 ay, üniversite hastanelerinin ise 36 aya varan vadelerde toplam 19 milyar liralık alacağını tahsil edemedi bilgisini veren Yaşar, medikal sektörünün salgın döneminde canla başla mücadele ettiğini, zor şartlarda üretim yaptığını, korona virüs ile mücadelede de büyük önem taşıdığını; ama buna karşın yaşadıkları mağduriyetten ötürü faaliyetlerini sürdüremez hale geldiğini söyledi.

 

"DOLARLA ALIP TÜRK PARASIYLA VERİYORLAR"

Sektörün yetkililerinin, hammaddelerini döviz karşılığı aldığına; ancak devlet kurumları ile Türk lirası karşılığında sözleşme yaptığına vurgu yapan Yaşar, "Bu durum alınamayan ödemelerdeki mağduriyeti her geçen gün kat be kat artırmaktadır. En çok ihtiyaç duyulan dönemde sektör yetkilileri çaresiz ve iflasın eşiğinde bırakılmamalı. Sektör yetkililerinin bu zor süreçte ayakta kalarak üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirebilmeleri için vadesi geçen kamu ve üniversite alacaklarının feragat olmaksızın ödenmesi hususunda yetkililer gereğini bir an önce yapması gerekiyor" dedi.

 

"TALEPLERİN BİR MANTIĞI OLMALI"

Yaşar, sektör temsilcilerinin Maliye Bakanlığı ile sürdürülen görüşmelerden bir netice alınamadığı, sektörden %60’a varan feragat talep edildiğini belirterek, bu talebin sektörün yok olmasına neden olacak bir talep olduğunu ve akıl ile izahı olmadığını sözlerine ekledi.