bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kulağına kar suyu kaçtı, fiyatı tavan yaptı
EKONOMİ // 12 Ocak 2019 Cumartesi 17:46 // Güncelleme: 12 Ocak 2019 Cumartesi 17:46

Balıkçılar denize açılmaya zorlanınca balık fiyatları tavan yaptı. Karadenizin incisi hamsi 25 liraya çıktı, tezgahlarda üzerine fiyat etiketi konulamadı

Kulağına kar suyu kaçtı, fiyatı tavan yaptı

Karadeniz'deki fırtınadan dolayı son bir hafta içinde bir kuru yük gemisi ve bir balıkçı teknesi battı. Buna rağmen balıkçılar zor şartlarda denize açılarak balık avına devam etti.


Hırçınlığıyla bilinen Karadeniz, bu sezon balıkçının yüzünü güldürdü. Son yılların en bol palamut sezonunun ardından hamsi de balıkçıları memnun etti. Son zamanlarda bazen kaybolup bazen çıkan hamsinin soğuk hava lezzetini artırdı. Olumsuz hava şartlarına rağmen avlanan hamsi, tezgahları doldurdu.


25 yıldır balıkçılık yapan Kurtça Aydın, geçtiğimiz haftaya göre bu hafta balığın biraz daha fazla olduğunu, bundan dolayı fiyatların bir miktar gerilediğini söyledi. Aydın, "Hamsinin kulağına kar suyu kaçtı. Hamsi kar suyu yediği zaman daha lezzetli ve tatlı olur. Hamsi şimdi daha da lezzetli. Tavada pişirilirse daha iyi olur" dedi.



"En fazla hamsiye rağbet var"


Geçen sezona oranla bu sezon denizlerde daha fazla balık olduğunu belirten Aydın, "Denizde bolluk var. Geçen sezon az balık vardı. Bu sezon daha iyi. Vatandaşlar da rağbet gösteriyor. En fazla hamsi, mezgit ve istavrite rağbet var" diye konuştu.



"Karadeniz'de balık bolluğu var"


25 yıldır balıkçılık yapan Hasan Kanca ise Karadeniz'de bu sezon balık bolluğunun olduğunu belirterek, "Başta hamsi olmak üzere bütün balıklarda bolluk yaşanıyor. Şimdi tam hamsi almanın zamanı. Deniz suyu soğudu hamsinin kulağına kar suyu kaçtı. Vatandaşların yemesini tavsiye ediyoruz. Geçen sezona oranla balık denizde 2 kat daha bol" açıklamasında bulundu.


Tezgahlarda cumartesi günü itibariyle hamsi 25 lira, istavrit 15 lira, barbunya 25 lira, mezgit 20 lira, çinekop 25 lira, palamut 15 lira, levrek 35 lira, çipura 35, somon 30 lira, lüfer 50 liradan satılıyor.