bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İlk 100’e Torbalı Damgası
EKONOMİ // 24 Haziran 2015 Çarşamba 00:00 // Güncelleme: 24 Haziran 2015 Çarşamba 00:00

İstanbul Sanayi Odası (İSO)’nın açıkladığı "Türkiye’nin en büyük 500 şirketi” arasında 6 şirketle yer alan İzmir’in Torbalı ilçesi, “İzmir’in 100 büyük sanayi kuruluşu” listesinde de 15 şirketle temsil ediliyor. Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, “İlçemizin sanayi, üretim, istihdam ve ihracata olan katkısı her yıl katlanarak artıyor” dedi.

İlk 100’e Torbalı Damgası
Ödediği vergi ile 77 ili geride bırakan, 2014 yılında 864 bin TL ihracat yaparak yine 61 ili geride bırakan İzmir’in Torbalı ilçesi, önceki gün iki gurur birden yaşadı. Geçen hafta İSO tarafından açıklanan “2014 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde 6 firma ile temsil ediliyor. Torbalı, geçen gün Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO)’nın açıkladığı “Ege’nin 100 büyük sanayi kuruluşu” listesine ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin açıkladığı “İhracatın şampiyonları” listesinde, ihracat oranı en yüksek firmalar arasına iki temsilciyle girmeyi başardı. Torbalı, EBSO’nun açıkladığı “2014 yılı İzmir’in 100 büyük sanayi kuruluşu” listesinde de 15 firma ile kendisine yer buldu.

“TORBALI GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR”

İzmir’in ödediği verginin yüzde 55’ini karşıladıklarını söyleyen TTO Başkanı Abdulvahap Olgun “Tüm rekorlarda biz varız. Ege ekonomisinin kalbi Torbalı’da atıyor” dedi.

Türkiye’nin büyüme oranının bir önceki yıla göre yüzde 4’ten 2,9’a gerilediği bir ortamda Torbalılı firmaların ekonomik başarı listesinde daha çok yer almasının üretime katkı anlamında önemli olduğunu söyleyen Olgun, “Açıklanan listede tütünden gıdaya, metal üretimden, mobilyaya, tekstilden tarımsal üretime kadar her alanda temsilcimizin olması Torbalı’nın sahip olduğu üretim potansiyelini ortaya koyuyor. Gerek ödediği vergi, gerek ihracattaki rekor payı ile başarı grafiklerinde üst sıralarda yer alan ilçe sanayisi her geçen gün yeni yatırımlarla gücüne güç katıyor” diye konuştu.