bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Eğitim Bir-Sen toplu sözleşme sürecini değerlendirdi
EKONOMİ // 19 Eylül 2019 Perşembe 10:04 // Güncelleme: 19 Eylül 2019 Perşembe 10:04

Eğitim Bir-Sen Samsun 1 Nolu Şube İl Divan toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Hamdi Yıldız, toplu sözleşme süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

Eğitim Bir-Sen toplu sözleşme sürecini değerlendirdi

Serra Otel konferans salonunda gerçekleştirilen İl Divan toplantısına Eğitim Bir-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız, şube yönetimi, ilçe temsilcileri, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve kadın komisyonu üyeleri katıldı.

Toplantıda, Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Samsun Şube Başkanı Hamdi Yıldız, yoğun ve stresli bir toplu sözleşme süreci geçirdiklerini, Memur-Sen’in Kamu İşveren Heyetinin teklifini reddederek en büyük eylemi gerçekleştirdiğini vurguladı.

Başkan Yıldız, “27 Yıldır haklı bir mücadele veriyoruz, sendikacılığı iyilikleri çoğaltmanın ve kötülükleri azaltmanın bir yolu olduğu  için yapıyoruz. Ülkemizin zor anlarında her türlü fedakarlığı ve çalışmayı şiar edinmiş bir teşkilatız. Bizim bu ülkeye borcumuz var fakat bu devletten de alacağımız var, bu alacağımızı alabilmek ve üyelerimizin refahı adına her türlü meşru mücadeleyi veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Geride bıraktığımız 5.Toplu sözleşme Sürecinde yaklaşık 5 milyon emekçinin hakkının alınması için her türlü mücadeleyi verdik. Fakat Kamu İşveren Heyeti uzlaşmaya yanaşmadı. Konu hakem heyetine taşındı. Hakem Heyeti de maalesef Kamu İşveren Heyetinin noterliğini yaptı. Bu süreç sonunda:

  • Kamu İşveren Heyetinin Güvenilirliği,
  • Hakem Heyetinin Özerkliği,
  • 4688 Sayılı kanunun yetersizliği tartışmalı hale gelmiştir.” diye konuştu.

 

Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan sonraki süreç öncelikle 4688 sayılı kanunun revize edilmesi için mücadele edeceğiz. Kanunun yetersizlikleri giderilmeden haklı mücadelemizi kazanmamızın mümkün olmadığı görülmüştür. Memur Sen bu süreçte sözleşmeye imza atmayarak kararlı bir duruş sergilemiştir.”

İlçe temsilcilerinin eğitimin problemlerini dile getirdikleri konuşmalar ve değerlendirmelerle toplantı sona erdi.

Eğitim Bir-Sen toplu sözleşme sürecini değerlendirdi