bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
ÇTB üyeleri 'nefes' alacak
EKONOMİ // 21 Eylül 2018 Cuma 13:48 // Güncelleme: 21 Eylül 2018 Cuma 13:48

Çarşamba Ticaret Borsası, TOBB öncülüğündeki Nefes Kredisi'ni bir kez daha üyelerinin kullanımına sundu. Borsa Başkanı Yılmaz, "Üyelerimiz, yıllık yüzde 22,02 gibi bir oranla, 50 Bin ile 200 Bin TL arasında kredi kullanabilecek" dedi

ÇTB üyeleri 'nefes' alacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ve ona bağlı oda-borsaların öncülüğü ve finansal katkısıyla, Kredi Garanti Fonu'nun teminatıyla 8 bankanın işbirliğinde hayata geçirilen 3. Nefes Kredisi'ne artık Çarşamba Ticaret Borsası üyeleri de başvurabilecek.

Her bir üye dilerse, 50 Bin ile 200 Bin TL arasında kredi kullanabilecek. KOBİ'ler üye olduğu Çarşamba Ticaret Borsası'ndan alacakları üyelik faaliyet belgesiyle, ilgili bankaların Çarşamba Şubeleri'nden, yıllık yüzde 22,02 gibi bir oranla 6 ay anapara ödemesiz, sonrasında 1 yıl vadeli olmak üzere toplam 18 ay kredi kullanabilecek.


İŞ DÜNYASI NEFES ALACAK


Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, nakit akışının çok önemli olduğu bir dönemde olunduğunun altını çizerek, KOBİ'ler İçin Nefes Kredisi'nin Çarşamba'nın iş dünyasına büyük ivme ve moral kazandıracağını belirtti. Yılmaz, TOBB önderliğinde imzalanan bu protokol ile riskin yüzde 85'lik kısmını Kredi Garanti Fonu’nun, yüzde 15’lik diliminin ise bankalar tarafından karşılanmış olduğunu da sözlerine ekledi. "Bu dönemde özellikle KOBİ niteliğindeki firmalarımızın buna ihtiyacı vardı" diyen Yılmaz, "KOBİ'lerimizin bu dönemde en önemli sorunu teminatlandırma oluyor. Bu da KOBİ’lerin hem rekabet edebilirliğini hem de ekonomik varlıklarını sürdürebilmelerini riske sokuyordu. Bu anlamda çok önemli bir projeyi hayata geçirmiş oluyoruz" dedi.

ÇTB Başkanı Kazım Yılmaz, KOBİ'lerimize bu imkânı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümetimize ve TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkürlerini sundu.