bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Çakır: Dijitalleşme kaçınılmaz gerçek
EKONOMİ // 23 Ocak 2018 Salı 17:24 // Güncelleme: 23 Ocak 2018 Salı 17:24

Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, "Yeni teknolojilere uyum sağlamak için iş yapma biçimlerimizi değiştirmemiz gerekiyor. Yeni kuşaklar, özellikle de günümüzde iş hayatında aktif olarak rol almaya başlayan Y ve Z kuşaklarıyla ihtiyacımız olan doğru iletişimi kurabilmek için onların hayatının merkezinde olan teknolojik ve dijital uygulamaları, çalışacakları ortamda da bulunmalarını sağlamalıyız" dedi.

Çakır: Dijitalleşme kaçınılmaz gerçek

Türkiye Teknoloji Buluşmaları'nın bu yılki ana konusu olan "Dijitalleşme" ye dikkat çeken Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, "Silahlı Kuvvetlerimizin azim ve kararlılıkla yürütmekte olduğu Zeytin Dalı Harekâtının zafer kazanarak sonuçlandırılması temennisiyle kahraman askerlerimize muvaffakiyetler diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun" diyerek dijitalleşmenin önemine değindi. Steve Jobs'ın, dönemin ABD Başkanı Obama'ya  “Benim 30 bin bilgisayar mühendisine daha ihtiyacım var, üniversiteler bu ihtiyacı karşılayamıyor" sözlerini hatırlatan Sinan Çakır, "Obama’ da bu konuyla ilgili talimatları veriyor. Merkel, Amerika’ da Silikon Vadisi'ni dolaştıktan sonra Almanya'ya dönüyor ve panik halinde, 'Acil bir şeyler yapmalıyız, hemen ‘bir silikon vadisi yapalım' diyor. Bir başka yerde bir boru hattında patlama meydana geliyor, yapılan araştırmalarda bir bomba ya da silah izine rastlanmıyor. Borudaki basınç ayarının yazılımının siber korsanlar tarafından ele geçirilmiş olabileceği sonucuna varılıyor" ifadelerini kullandı.
Tüm bunları Sanayi Devrimi'nden daha büyük, daha etkili ve daha hızlı bir devrim yaşandığını belirtmek için söylediğini dile getiren Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, "Dijital Devrim. Ve biz bunu ıskalamamalıyız. 2016'da Amerika kıtasında nüfusun yüzde 65'i, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde yüzde 66'sı, Afrika'da yüzde 25'i, Avrupa'da yüzde 79'u internete erişebilmiş.Tahminlere göre, internete erişim imkânı bulabilecek kişi sayısı 2020 yılına kadar 4,1 milyara çıkacak. Bu sayı dünya nüfusunun yüzde 60'ını oluşturacak. Ülkemize baktığımız zaman ise İnternet bağlantısı yaygınlığı, kalitesi, akıllı telefon kullanımı oranlarında batı ülkelerine benziyoruz. Ancak İnternette çok laf, az iş üretiyoruz. Facebook kullanıcı sayısında dünyada 6'ncı, İnstagram'da ise dünyada 4'üncüyüz" diyerek şunları söyledi:
"Hâlbuki E-ticaret ile tüm dünyaya ulaşmak mümkün. İnternet; sınırların, engellerin, bayrakların ve ülkelerin bulunmadığı yeşil bir pasaport. İnternetin sunduğu fırsatlardan tam olarak yararlanamamamızın en büyük nedeni ise yapılan araştırmalara göre güven eksikliği. Toplam perakendenin ticarette sadece yüzde 2'si elektronik mecradan geçiyor. Türkiye'deki 10 kredi kartından sadece 1, 2'si internetten alışveriş için kullanılmış. Günümüzde artık geleneksel yöntemlere takılı kalan işletmelerin ayakta kalması çok zor. Yeni teknolojilere uyum sağlamak için iş yapma biçimlerimizi değiştirmemiz gerekiyor. Yeni kuşaklar, özellikle de günümüzde iş hayatında aktif olarak rol almaya başlayan Y ve Z kuşaklarıyla ihtiyacımız olan doğru iletişimi kurabilmek için onların hayatının merkezinde olan teknolojik ve dijital uygulamaları, çalışacakları ortamda da bulunmalarını sağlamalıyız. Ülkemiz işletmelerinin yüzde 90’ nını oluşturan KOBİ'lerin ise teknoloji devrimine verilecek desteklerle uyum sağlayacağından kuşkumuz yok. Bence yaratıcı bir işadamına bilgisayarlarla ilgili bir şey öğretmek veya bu konudaki farkındalığını arttırmak, bir programcıya iş hayatını öğretmekten çok daha kolaydır."
Ticaret Borsası'nda özellikle son yıllarda dijital dönüşüm ile ilgili çalışmaları ve yatırımları yoğunlaştırdıklarını da söyleyen Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, "Borsamız kendi yazılımlarını gerçekleştirme yönünde önemli aşamalar kaydederken, üyelerine de dijital olarak verdiği hizmet sayısını ve bu hizmetlerin kalitesini arttırmayı kendine hedef koymuştur. Hükümetimiz de programlarında teknoloji, inovasyon, Ar-Ge çalışmalarına önemli yer ayırmaktadır. Bilişim sektöründe iş gücü istihdamına ve nitelikli insan kaynaklarının yetiştirilmesine kaynak sağlanmakta, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ve TÜBİTAK'ın teknoloji alanında destek ve teşvikleri arttırılmaktadır. Dijital dönüşümü başarmak artık gelecekte hayatta kalabilme mücadelesi demek" diye konuştu.

Bu arada TOBB Türkiye Teknoloji Buluşmaları’nın bu yılki ilk buluşması da TOBB ve Türk Ekonomi Bankası iş ortaklığı ile Turkcell ana sponsorluğunda Samsun Ticaret Borsası ve Samsun Ticaret Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde 25 Ocak Perşembe günü Samsun’da gerçekleştirilecek. Ücretsiz olan konferanslar için http://www.teknolojibulusmalari.com/ sayfasından kayıt yaptırılabiliyor.
Konferans için ayrıntılı bilgi borsa web sayfasında (www.samsuntb.org.tr) ve (http://www.teknolojibulusmalari.com/) adresinde yer alıyor.