bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Belediye işçisi kadro bekliyor
EKONOMİ // 22 Aralık 2022 Perşembe 22:27 // Güncelleme: 22 Aralık 2022 Perşembe 22:27
Belediye işçisi kadro bekliyor
Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, gelir vergisiyle ve kamu çerçeve protokolünün  yerel yönetimlere de uygulanması ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, enflasyona bağlı olarak ocak ve temmuz ayında yapılan ücret artışlarının ardından yıl içinde daha yüksek gelir vergisi dilimine girilmesi nedeniyle net ele geçen tutarlarda ciddi düşüş olduğunu, gelir vergisinin düşürülmesiyle gelir kaybının önlenebileceğini söyledi.

 

HAKSIZLIK YAPILMASIN

 

Uzun, “Kamu çerçeve protokolü yerel yönetimlere de uygulanması gerekir. Belediye şirketinde çalışanlar, kadroya alınıp çerçeve protokolünden faydalanmalıdır hatta kamu personelinin sözleşmeleri bakanlıkta yapılmakta, belediyede alt işveren olarak çalışan işçiler de kadroya dahil edilip Bakanlık bünyesinde sözleşme yapmaları gerekmektedir "dedi.

 

DÜZENLEME ÇAĞRISI

 

Uzun şöyle devam etti; "Yüksek enflasyon nedeniyle alım gücünde kayıplar yaşayan işçilere bir darbede vergi dilimleri marifetiyle vuruluyor. Çalışanlar olarak bizler, sanki çok yüksek oranlarda maaş alıyormuşuz gibi nisan ve mayıs aylarında yüzde 20’lik ikinci vergi tarife dilimine, ağustos ayından itibaren de yüzde 27’lik üçüncü tarife dilimine giriyoruz. Böylelikle, sabit ücretli çalışanların vergi dilimlerinden kaynaklanan kayıpları bu bireylerin başta temel ve zorunlu harcama kalemleri olmak üzere asgari yaşam standartlarını doğrudan etkiliyor. İşçilerin uğradıkları gelir kayıplarının önüne geçilmesi ve vergi adaletinin sağlanması için gerekli mevzuat değişikliklerinin yapılmasını da acilen istiyoruz. Bu durum ailenin desteklenmesi ve güçlendirilmesine de son derece katkı sağlayacaktır "ifadelerini kullandı.