bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Başkan Çakır İŞKUR’un merkezinde
EKONOMİ // 24 Mayıs 2019 Cuma 10:52 // Güncelleme: 24 Mayıs 2019 Cuma 10:52

Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Cafer Uzunkaya’ yı ziyaret ederek, iş dünyasıyla kurdukları yakın ilişkiden dolayı teşekkürlerini iletti. Teşviklerle ilgili üyelerin bilgilendirilmesi konusunda Samsun’un önemli adımlar attığını vurguladı.

Başkan Çakır İŞKUR’un merkezinde

Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır ile İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya görüşmede ağırlıklı istihdam konusunu ele aldı. Çakır, “İŞKUR sadece işsizlerle iş arayanları buluşturan bir yer veya devlet dairesi değil, herkese iş bulan, iş adamlarımıza da istihdam konusunda yol gösteren ve büyük destek sağlayan bir kurum haline gelmiştir” dedi.

“Özellikle Samsun’ da iş çevreleriyle İŞKUR’umuzun çok ciddi bir işbirliği var. Bu işbirliği sayesinde İşverenlerimizin, devletimizin kendilerine sunmuş olduğu teşviklerden haberdar olma oranı Türkiye ortalamalarının çok üzerinde” diyen Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır,  Sayın Genel Müdürün şahsında Samsun’ da ki arkadaşlara da teşekkürlerini sundu. Çakır sözlerine şöyle devam etti:

“Basında genel müdürümüzün bir beyanını okumuştum. 2007 - 2018 yılları arasında Avrupa Birliği'ne üye 28 ülkenin iş gücüne dahil olan nüfusu 10 milyon kişi dolayında, Türkiye'nin ise yaklaşık 9,5 milyon 476 bin kişi. Yani Avrupa'nın 28 ülkesi ne kadar yeni iş gücüne iş bulacaksa Türkiye de bu kadar istihdam oluşturmak durumunda. Bu sadece İŞKUR’ un veya bir başkasının meselesi olmamalı, herkes istihdam konusunda bir insana ekmek verebilme konusunda elinden geleni yapmalı. İstihdam Seferberliği kapsamında Cumhurbaşkanımızın önderliğinde TOBB ve Oda-Borsa Camiası ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hep sahada oldu. Teşvik ve destekler konusunda geniş kapsamlı toplantılar bilgilendirmeler yapıldı. Bizlerde üyelerimizi, iş adamlarımızı yoğun bir şekilde bilgilendirdik. Yönlendirdik. Herkese göre bir destek veya teşvik var. İş dünyamız bundan azami düzeyde yararlanıyor.”