bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Bakan açıkladı: EYT ne zaman yasalaşacak?
EKONOMİ // 19 Ocak 2023 Perşembe 09:33 // Güncelleme: 19 Ocak 2023 Perşembe 09:33

Milyonlarca kişinin gözü kulağı EYT çalışmalarında. Çok sayıda kişi EYT'nin ne zaman yasalaşacağını sorarken diğer taraftan da stajyerlerin düzenleme kapsamına alınıp alınmayacağını merak ediyor.

Bakan açıkladı: EYT ne zaman yasalaşacak?
Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi tamamlandı. 2 milyondan fazla kişiye emeklilik yolu açıldı.Düzenlemenin Meclis'e gelmesine sayılı günler kaldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin EYTdüzenlemesiyle ilgilisorularını yanıtladı. Bakan Bilgin, kanun teklifinin Meclis gündemine ne zaman geleceğiyle ilgili, "Gruptaki milletvekillerimiz konuyu tartışıyor. Onlar Meclis'e götürecek, biz değil. Meclis'in iradesinde, bizden top çıktı.Milletvekillerimizin iradesiyle o şekilleniyor. Bundan sonraki aşamaları biz takip etmiyoruz. Biz Meclis'te milletvekillerimize, grubumuza getiriyoruz, orası değerlendiriyor, artık incelenir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Bakan Bilgin,Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin konuya destek verdiğini belirterek, "Özellikle kıdem tazminatıyla ilgili karşılaşılabilecek sorunu çözdü. Özel bir paket hazırladı. Dolayısıyla sorun yok" diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin EYT ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, " "(EYT'lilere ilişkin) Mart ayında neticelenir diye düşünüyorum" dedi.


BAKAN NEBATİ'DEN EYT AÇIKLAMASI


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise EYT konusuna ilişkin, "Hazine'den de çıktı. Biz her an her şeye hazırız" dedi.


EYT'LİLERİN MAAŞLARINI ALACAKLARI TARİH BELLİ OLDU


AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, EYT'lilerin maaş alacağı tarih ile ilgili şu bilgileri vermişti: "Teknik çalışmayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bitirdi, milletvekili arkadaşlarımız kanun teklifi haline getiriyor. Sözleşmelilere kadro düzenlemesinden sonra EYT düzenlemesini muhtemelen önümüzdeki hafta Meclis'e sunacağız. Teklif şubatta yasallaşmış olur. Mart ayında EYT’li kardeşlerimiz maaşlarını alacak. "