bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Atakum, tarım zirvesinde
EKONOMİ // 30 Eylül 2021 Perşembe 18:47 // Güncelleme: 30 Eylül 2021 Perşembe 18:47
Atakum, tarım zirvesinde

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediyelerin tarıma verdiği desteklerin değerlendirilmesi, kamuoyuna tanıtılması ve ileriki süreçte yol haritasının belirlenmesi amacıyla, “Tarımsal Kalkınmada Yeni Politikalar, Üretici Odaklı Çözümler” sloganıyla İstanbul Avrasya Gösteri Merkezi’nde 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında sürecek Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde Atakum Belediyesi de yerini aldı. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin de katıldığı zirvede, Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri açtığı stantla çalışmalarını tanıttı. Zirveye 160 CHP’li belediyenin yanı sıra, 300’ün üzerinde tarım kooperatifi de katıldı.


“YEREL KALKINMA MODELİ DENİYORUZ”

Başkan Deveci, Tüm CHP’li belediyelerin ve Atakum Belediyesi’nin tarımı, ata tohumunu desteklediğini ifade ederek, “Yerel kalkınma modeli deniyoruz. Yerel kalkınma denilince akla özellikle Samsun ve bölgesinde tarım geliyor. Biz de hem farkındalık yaratmak hem de Samsun’un ve Karadeniz Bölgesi’nin kalkınabilmesi için iki buçuk yıldır öncelikle tarımın planlanması gerektiğini anlatıyoruz. Burada da kurduğumuz kooperatifimizin faaliyetleri, ürettikleri var. Tüm Türkiye’deki CHP’li belediyelerin öncülüğünde kurulan tarımsal kalkınma kooperatifleri buradalar ürünlerini sergiliyor, Türkiye’ye gösteriyorlar. Kendi aralarındaki dayanışmayı güçlendiriyorlar. Birinin eksiği diğerinin fazlası düşünce, görüş alışverişinde bulunuyorlar. Burası fuar niteliğinde. Türkiye, CHP’li belediyelerin özellikle tarımsal kalkınma kooperatiflerinin faaliyetlerini bu fuardan izliyor” diye konuştu.