bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Yök’ten Öyp’ye Alan Sınavının Eklenmesi Kararıyla İlgili Yapılan Haberlere İlişkin Açıklama
EĞİTİM // 5 Haziran 2015 Cuma 00:00 // Güncelleme: 5 Haziran 2015 Cuma 00:00

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), ÖYP kadrolarına giriş şartlarının değiştirilmesi kararıyla ilgili yapılan haberlere ilişkin, yeni düzenleme ile alan sınavlarının yazılı ve sözlü olmasının planlandığını belirtilerek, alan sınavının YÖK tarafından değil, üniversitelerin ilgili bilim alanlarında görevli öğretim üyeleri tarafından nesnel ve objektif kriterler çerçevesinde yapılacağını bildirdi.

YÖK’ün ÖYP kadrolarına giriş şartlarının değiştirilmesi kararıyla ilgili yapılan haberler üzerine yaptığı yazılı açıklamada, “ÖYP’ye alan sınavının eklenmesi kararı üniversitelerden gelen yoğun talep üzerine alınmıştır. Bugüne kadar alan sınavı yapılmaması nedeniyle üniversiteler giderek YÖK’ten ÖYP araştırma görevlisi kadrosu talep etmekten kaçınmaya başlamışlar, bu da çok sayıda ÖYP araştırma görevlisi kadrosunun kullanılamamasına yol açmıştır. Son dönemde artan üniversite sayısına paralel olarak öğretim elemanı ihtiyacı da artmış olup, bu kadroların üniversiteler tarafından kullanılmak istenilmemesi yükseköğretimimiz için bir zafiyet oluşturmaktadır” denildi.

“Yeni düzenleme ile alan sınavının yazılı ve / veya sözlü olması planlanmaktadır” ifadesinin yer aldığı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Sözlü sınav, öğretim üyesi olduğunda başlıca görevlerinden birisi ders anlatmak ve bilimsel etkinliklerde konuşmak olan adayın ifade yeteneğini ölçmeye ve en uygun kişileri seçmeye yardımcı olacaktır. Alan sınavı YÖK tarafından değil, üniversitelerin ilgili bilim alanlarında görevli öğretim üyeleri tarafından nesnel ve objektif kriterler çerçevesinde yapılacaktır.”