bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Velilere 'kötü karne' uyarısı
EĞİTİM // 8 Haziran 2017 Perşembe 14:28 // Güncelleme: 8 Haziran 2017 Perşembe 14:28

Trabzon’da yarından itibaren ilk ve orta öğretim kurumlarında 139 bin 320 öğrenci ile birlikte 11 bin 800 öğretmen yaz tatiline giriyor. Uzmanlar ise kötü karne alan çocukların ailelerine uyarılarda bulunuyor.

Velilere 'kötü karne' uyarısı
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Psikolog Nergis Hasançebi Sürmen, kötü karne getiren çocuklara yönelik ailelere çeşitli uyarılarda bulundu. Sürmen “Çocuğun kapasitesi ve becerileri göz önünde bulundurularak fazla yükleme yapılmamalıdır. Eğer çocuğun kapasitesinin kaldırabileceği eğitimin daha fazlasını yüklerseniz çocuk bu yükü elbette ki kaldıramayacaktır. Temel amacımız okula giden çocuğun taktir veya teşekkür alması değil amacımız çocuğunuzun bir yıl içersinde kendine ne kadar fazla şeyler katabildiğidir. Zorlayıcı, ezbere dayalı başarı o anı kurtarmak içindir. Hiçbir zaman bizimle kalmayacaktır.” Dedi.

Çocuğa zayıf not için kızmak ve cezalandırmanın çözüm olmayacağını ifade eden Sürmen “Bu yüzden çocukla konunun sebebi konuşulmalı ve araştırılmalıdır. İçsel ve dışsal faktörler, okul performansı üzerinde olumsuzluk sonuçlar oluşturabilir. Aile içi sorunlar, depresyon, kaygı, öğrenme güçlüğü, dikkat süreçleri ile ilgili güçlükler, yetersiz çalışma alışkanlıkları gibi psikolojik faktörler etkili olabilir. Bu sebeple çocuğun başarısızlığını anlamaya çalışın. Hangi alanda yeteneği varsa o alana yönlendirin. Çocuğa ‘başarılıysam eğer değerliyim ailemin gözünde’ diye düşündürtmeden başarısında ve başarısızlığında onu ne kadar sevdiğinizi hissettirin. Asla başkalarıyla kıyaslamayın. Kendi mükemmeliyetçi yapınızla çocuğunuzu hırpalamayın ve henüz yolun başındayken yormayın. Olumsuzluklar yerine olumlu tarafları ele alarak takdir edin. Çocuktaki başarısızlığın temel nedenlerini iyi araştırmamız gerektiğini eğer psikolojik kökenli sorunlar varsa mutlaka bir uzmandan yardım isteyin” uyarılarında bulundu.
Velilere 'kötü karne' uyarısı