bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ulcay: “yabancı Öğrenciler Ülkeler Arasında Köprü Olacak”
EĞİTİM // 30 Kasım 2015 Pazartesi 00:00 // Güncelleme: 30 Kasım 2015 Pazartesi 00:00

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversitelerinde okuyan yabancı öğrencilerin ülkeler arasında köprü olacağını söyledi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Uludağ Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyarette UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve rektör yardımcıları tarafından ağırlanan Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Türkiye üniversiteleri ile gurur duyduklarını söyledi.

Özellikle Uludağ Üniversitesi’nin kendileri için ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Nesibova, “Bugün buraya hem sizlerle tanışmak hem, de karşılıklı iş birliklerinin arttırılması adına bilgi alışverişi yapmak için bulunuyorum. Uludağ Üniversitesi, her yıl bizim ülkemizden yüzlerce gence kucak açıyor. Onlara en kaliteli eğitimi veriyor. Daha fazla öğrenci nasıl gönderebiliriz? Bunun kriterleri nelerdir? Bu konuları görüşebilmek için buraya geldim. Sayın rektörümüze ve yardımcılarına misafirperverlikleri için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“89 FARKLI ÜLKEDEN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİYORUZ”

Uludağ Üniversitesi’ne bu yıl yabancı öğrenci statüsünde 5 bin öğrenci adayının başvuruda bulunduğunu açıklayan UÜ Rektörü Prof. Dr. Ulcay ise bu başvurulardan ancak 800 civarında öğrenci kabul edebildiklerini vurguladı. Dünya genelinde 104 ülkeden öğrencinin Uludağ’da okumak için başvuru yaptığının altını çizen Ulcay, “Bizler kontenjanlarımız elverdiğince öğrenciyi kabul edebiliyoruz. Bu sene 89 ülkeden 800 civarında öğrenci aldık. Hepsine en iyi eğitimi vermeye çalışıyoruz. Azerbaycan’dan da yüzlerce öğrencimiz var. Hepsine kendi evladımız gibi sahip çıkıyoruz. En kaliteli eğitimin verilmesi için çalışıyoruz. Bunun yanı sıra istek ve ihtiyaçları varsa giderilmesi için de elimizden geleni yapıyoruz. Biz öğrencilerimize kendi evlatlarımız gibi sahip çıkıyoruz. Öğrencilerimizin eğitimlerine ve bilimsel çalışmalarına odaklanmaları için de üniversite olarak tedbirlerimizi alıyoruz. Üniversite içerisinde güvenlikli ve sağlıklı şartların oluşmasına özellikle dikkat ediyorum” şeklinde konuştu.

YABANCI ÖĞRENCİLER ÜLKELER ARASINDA KÖPRÜ OLACAK

Rektör olarak çok farklı ortamlarda öğrenciler ile bir araya gelmeye gayret gösterdiğini kaydeden Ulcay, “Özellikle de yabancı öğrenciler ile bir araya gelip isteklerini ve sıkıntılarını dinliyorum. Varsa bir talepleri, not ediyor ve ilgili mercilere bildiriyorum. Ancak ben özel sohbetlerde bir araya geldiğimizde yabancı öğrencilere eğitimleri bittikten sonra kendi ülkelerine dönmelerini, bizi ve kültürümüzü kendi ülkesindekilere anlatmalarını tavsiye ediyorum. Buradan aldığınız eğitim ile kendi ülkenize katkıda bulunun diyorum. Ülkenizdeki insanlara bizi ve kültürümüzü anlatın diyorum. Onlar da bizi tanısınlar. Bizde okuduktan sonra kendi ülkelerine dönen öğrenciler ileride iki ülke arasında köprü görevi görecekler. Bu çok önemli bir konu. Üniversite yönetimi olarak bizler de öğrencisini okuttuğumuz 89 ülke ile bir şekilde temas kurmaya ve ilişkilerimizi geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.
Ulcay: “yabancı Öğrenciler Ülkeler Arasında Köprü Olacak”