bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Türkiye’nin Biyometrik Güvenliği Ytü’ye Emanet
EĞİTİM // 24 Haziran 2015 Çarşamba 00:00 // Güncelleme: 24 Haziran 2015 Çarşamba 00:00

Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteği ile kurulan Siber Güvenlik ve Biyometrik Araştırmalar Danışmanlık ve Test Merkezi, siber güvenlik ve biyometrik sistemlerle ilgili standartların ve yerli çözüm önerilerinin geliştirilmesini sağlayacak. 1 milyon 300 bin TL’lik yatırımla hayata geçirilen merkezde güvenli biyometrik ürünlerin üretimi için gerekli Ar-Ge altyapı çalışmaları, biyometrik sistemlerle ilgili veri tabanlarının oluşturulması ve protokollerin geliştirilmesinin yanı sıra, siber güvenlik ve biyometrik sistemlerle ilgili sektörel danışmanlık hizmetleri de verilecek.

Türkiye’nin Biyometrik Güvenliği Ytü’ye Emanet
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü bünyesinde kurulan "Siber Güvenlik ve Biyometrik Araştırmalar Danışmanlık ve Test Merkezi"nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, TSE Bilişim Belgelendirme Daire Başkanı Mariye Umay Akkaya, Elektrik-Elektronik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nizamettin Aydın ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve proje yürütücüsü Prof. Dr. Tülay Yıldırım’ın yanı sıra sektörden ve akademik camiadan çok sayıda davetli katıldı.

TÜRKİYE’NİN İLK SİBER GÜVENLİK VE BİYOMETRİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ

İSTKA 2014 Yılı Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında Türk Standartları Enstitüsü iştiraki ile kurulan merkezin hedefi, güvenli biyometrik ürünlerin üretimi için gerekli Ar-Ge altyapısını oluşturmak, biyometrik sistemlerle ilgili veri tabanlarının oluşturulmasını ve protokollerin geliştirilmesini, siber güvenlik ve biyometrik sistemlerle ilgili standartların ve yerli çözüm önerilerinin geliştirilmesini sağlamak olarak belirlendi. Türkiye’de bir ilk olan bu merkez bünyesinde biyometri konusunda en son teknolojik ürünleri içeren bir Ar-Ge ve test laboratuarı, sektörel işbirliklerini sağlama ve danışmanlık amaçlı bir uygulama salonu ve eğitim hizmetlerinin verileceği bir konferans salonu yer alıyor.

Merkezin açılışında konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, günümüz dünyasında en değerli şeyin bilgi olduğunu belirterek, bilginin korunması ile ilgili Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesinin son derece önemli olduğunu ifade etti. 21. yüzyıl dünyasının ‘siber güvenlik’ ve ‘biyometrik teknoloji’ çerçevesinde müthiş bir devrime sahne olduğunu aktaran Yüksek, bu sistemlerin hayata geçirilmesinde veri güvenliğinin hayati önem arz ettiğini kaydetti. Açılışı yapılan merkezin uluslararası standartlara dayalı, güvenli biyometrik sistemleri oluşturma ve değerlendirme görevini yerine getireceğini aktaran Rektör Yüksek, bu tür teknolojilerin yerli hale getirilmesinin Türkiye’nin gelecek stratejileri açısından son derece önemli olduğunu aktardı.

1 MİLYON 300 BİN TL’LİK YATIRIM

YTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve proje yürütücüsü Prof. Dr. Tülay Yıldırım da, merkezi tanıttıktan sonra siber güvenlik ve biyometrinin önemi hakkında bilgi verdi. Yıldırım, 1 milyon 300 bin TL bütçe ile hayata geçirilen merkezin asıl amacının güvenli biyometrik ürünlerin üretimi için günümüzde yaygın olarak kullanılan parmak izi tanıma, yüz tanıma gibi biyometrik sistemlere yapılabilecek saldırıları belirlemeye yönelik çalışmalar ile biyometrik sistem tasarımı yapan akademik camiaya ve ulusal sanayiye danışmanlık ve test merkezi olarak hizmet vermek olduğunu ifade etti. Bilgi ve iletişim sistemlerinin her geçen gün daha yoğun kullanılması ve bilişim alanındaki gelişmelerle siber suçların artması ile bu sistemlerin güvenliğinin sağlanmasının ulusal güvenliğin önemli bir boyutunu oluşturduğunu söyleyen Yıldırım şöyle konuştu:

“Biyometrik kimlik doğrulama sistemlerine yapılabilecek siber saldırılarla kişisel bilgilerinin kullanıldığı tüm yerlerde bireysel ve değişmeyen özelliklerin çoğaltılabilmesi ve kötü amaçlarda kullanılabilmesi riskleri ortaya çıkmaktadır. Bu risklerin ulus bazındaki etkileri ise sistemlerin hizmet dışı kalarak kamu düzeninin bozulmasına ve ciddi boyutta maddi ve manevi kayıplara sebep olabilmesidir. Biyometrik sistemlere yapılabilecek saldırıların kaynağının tespiti çoğu zaman zor olduğundan bu saldırılara çözüm olarak güvenli referans noktalarının oluşturulması gerekmektedir. Bu merkezin ana hedeflerinden biri bu olacaktır.”

Etkinliklerin ikinci bölümünde “Biyometrik Teknolojilerde Dünyada ve Türkiye’de Mevcut Durum ve Çözüm Önerileri” konulu bir panelin de yer aldığı “Siber Güvenlik ve Biyometri” konulu çalıştay düzenlendi.
Türkiye’nin Biyometrik Güvenliği Ytü’ye Emanet
Türkiye’nin Biyometrik Güvenliği Ytü’ye Emanet
Türkiye’nin Biyometrik Güvenliği Ytü’ye Emanet
Türkiye’nin Biyometrik Güvenliği Ytü’ye Emanet
Türkiye’nin Biyometrik Güvenliği Ytü’ye Emanet
Türkiye’nin Biyometrik Güvenliği Ytü’ye Emanet
Türkiye’nin Biyometrik Güvenliği Ytü’ye Emanet
Türkiye’nin Biyometrik Güvenliği Ytü’ye Emanet