bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Türk-amerikan Liderlik Akademisi’ne Başvurular Başladı
EĞİTİM // 21 Ocak 2016 Perşembe 00:00 // Güncelleme: 21 Ocak 2016 Perşembe 00:00

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), ABD’nin başkenti Washington DC ve Maryland eyaletinde Türk-Amerikan Liderlik Akademisi’ne imza atıyor. 28 Şubat-4 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek akademiye başvurular için son tarih 11 Şubat olacak.

YTB, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Merkezi Washington DC (SETA DC) temsilciliği işbirliği ile ABD’de yaşayan 18-25 yaş arası vatandaşlara yönelik Türk-Amerikan Liderlik Akademisi düzenliyor. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlar arasında toplumun her katmanında yönlendirici ve etki sahibi rol modellerin yetişmesini amaçlayan YTB, gerçekleştirilecek olan akademi ile yeni nesiller arasından gelecek toplum liderlerini yetiştirmeyi hedefliyor. YTB-SETA DC işbirliğiyle ABD’nin başkenti Washington ve Maryland eyaletinde gerçekleştirilecek olan Liderlik Akademisi’nde Amerikan siyasi sistemi, global strateji, Amerikan dış politikası, Türk-Amerikan ilişkileri, lobicilik ve savunuculuk, Amerikan ekonomisi gibi başlıklarda dersler verilecek. 18-25 yaş arasındaki vatandaşların katılabileceği akademide Beyaz Saray, ABD Kongresi, Dünya Bankası ve Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği gibi yerler gezdirilecek.

Akademiye katılmak isteyen vatandaşlarda ortaöğretimini ABD’de tamamlamış olmak, hâlihazırda ABD’de yükseköğretime devam ediyor olmak ve 18-25 yaş arasında olmak şartları aranıyor. 28 Şubat-4 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek akademiye başvuracak adaylar, http://www.ytb.gov.tr/liderlikakademisi/ adresinden detaylı bilgi ve başvuru formunu temin edebilecekler. Başvuru için doldurulan formların abd@ytb.gov.tr adresine elektronik posta yoluyla gönderilmesi gerekiyor.