bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Tasarımcılar Mutlu, Avukatlar Mutsuz
EĞİTİM // 29 Haziran 2015 Pazartesi 00:00 // Güncelleme: 29 Haziran 2015 Pazartesi 00:00

İzotomi Projesi kapsamında 1700 kişiye uygulanan anketin sonucuna göre en mutlu meslek gruplarının başında tasarımcılar gelirken, en mutsuzlar avukatlar oldu.

Tasarımcılar Mutlu, Avukatlar Mutsuz
Ergenlik çağındaki çocukların yaşadıkları en önemli sorunlardan birisi hangi okul ve mesleği seçeceklerine ilişkin oluyor. İzotomi Projesi kapsamında 1700 kişiye uygulanan ankete göre, halk arasında iyi ya da kaliteli olarak tanımlanan mesleklerdeki mutluluk oranları ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Anketin sonucuna göre en mutlu meslek gruplarının başında tasarımcılar gelirken, en mutsuzlar avukatlar oldu.

“İnsanlar gelecekte ne isteyeceklerini tahmin edemezler ancak bugün ne istediklerini bilebilirler” diyen Sola Unitas Academy tarafından yapılan İzotomi Projesinin Lideri Umut Kısa, “Hukuk fakültesini kazandığında hayatının hedefine ulaştığını düşünen birçok gencin şimdi mesleklerini yaparken yüzde 70 oranında mutsuz olması pek de geleceğimizi tahmin edemediğimizi gösteriyor. İnsanlar gelecekte ne isteyeceklerini tahmin edemezler ancak bugün ne istediklerini bilebilirler. Üstelik insanı mutlu eden mesleğin istenmesinin değil, değerlere uyumu daha önemli. Çünkü değerlerimiz hayatta mutlu olup olmayacağımızı belirleyen konulardır” dedi.

Bu kapsamda birçok ergen ile çalışırken okul ya da meslek seçimlerinde mutlaka değerlere odaklanılması tavsiyesinde bulunan Kısa, “İzotomi 1.0 ile birçok çocuğun geleceğine şimdiden ışık tutuyoruz. Bazı okullarla toplu anlaşmalar yaparak İzotomi alan öğrencilerin sayısını arttırıyoruz. Yakın gelecekte özellikle liselerin seçiminde İzotomi belirleyici kıstas olabilecek” şeklinde konuştu.