bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Omü Radyo Yayında
EĞİTİM // 3 Mart 2016 Perşembe 00:00 // Güncelleme: 3 Mart 2016 Perşembe 00:00

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi “Öğrenci Uygulama Radyosu”nun açılış töreni yapıldı.

Omü Radyo Yayında
OMÜ İletişim Fakültesi’nce üniversiteye kazandırılan Öğrenci Uygulama Radyosu gerçekleştirilen açılış töreni ile yayına başladı. Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nde bulunan fakülte binasında gerçekleştirilen törene Samsun Valisi İbrahim Şahin, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Samsun Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ünal, protokol üyeleri, öğretim üyeleri ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Radyo stüdyosunun açılış kurdelesini kesen Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, açılışı yapılan radyonun ilk canlı yayın konuğu oldular. Radyo yayına katılımlarından ve desteklerinden dolayı Vali Şahin’e ve Rektör Akan’a teşekkürlerini sunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran, Samsun Valisi’nden OMÜ Radyo hakkında görüşlerini aldı.

Radyo yayınında konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, Türkiye’nin televizyon ve radyo yayınları açısından başarılı bir durumda olduğunu ifade ederek, “Bugün Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde bir radyo açılışı yaptık. İletişim Fakültesi bünyesinde rektörümüzün destekleriyle gerçekten çok ciddi katkılar sağlandı. İletişim fakülteleri öğrencileri mezun olduktan sonra başka bir yerde çalışabilmeleri için çok sıkı çalışmaları gerekiyor. Radyo bölümü de bunlardan birisi. Biraz önce televizyonun izlenirliğinden bahsetmiştim. Radyo da miadını doldurmuş gibi bir hava esiyorken, tam tersi bir durum oldu. Radyoların dinlenilirliği arttı. Tabi bu olayda birkaç etken var. Büyükşehirlerde insanlar vakitlerinin büyük kısmını trafikte geçiriyor. Doğal olarak buradaki insanlar radyo ile arkadaşlık kuruyorlar. Halkın arzuladığı müzikler, haberler sunuluyorsa ilgi daha da artıyor. Bu alanda da çok kaliteli isimler istihdam ediliyor. Şu anda Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde de radyo yayını yapıldığı gibi, internet üzerinden de yayınlar yapılıyor. Bu alanlarda aynı şekilde izleniyor. OMÜ Radyo’nun çok fazla dinleyenimiz olsun gibi bir derdi olmaz. Buradaki temel espri, öğrencilerimizin kaliteli bir şekilde yetişmesidir. Buna ilave olarak OMÜ Radyo halkın bilinçlendirilmesi, yerel gazetelerin okunması, ulusal haberlerin takibi, düzeyli ve kaliteli müziğin sunulması adına bir örnek teşkil eder. Çünkü Samsun’da yerel bölgesel radyo sayısı sınırlı. Ayrıca bu radyomuzu karasal yayınla sunmamız gerekiyor” dedi.

Vali Şahin’in ardından konuşan Rektör Hüseyin Akan da televizyon ve internetin radyolara olan ilgiyi bitireceği düşünürken tam tersi bir durumla karşılaşıldığını belirterek, “Radyo günlük yaşamda birçok kişinin tercihi oluyor. Çalışanlar için olsun, araç başındakiler için olsun dinlenebilecek en uygun aracı radyo olarak görüyorlar. Bu da radyoya olan ilgili azaltmıyor. İletişim Fakültesi’nde kurulan radyo ile birlikte şimdiki hedefimiz televizyon stüdyomuzu kurmak. Radyomuzun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali İbrahim Şahin, öğrencilerle bir süre sohbetinin ardından kampüsten ayrıldı.

Omü Radyo Yayında
Omü Radyo Yayında