bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
ODÜ, 118 akademisyeni yurt dışına gönderdi
EĞİTİM // 14 Kasım 2016 Pazartesi 10:54 // Güncelleme: 14 Kasım 2016 Pazartesi 10:54

Ordu Üniversitesinin bilgi ve deneyimlerini artırmak amacıyla yurt dışında görevlendirdiği öğretim elemanı sayısı her geçen yıl artıyor.

ODÜ, 118 akademisyeni yurt dışına gönderdi
2006 yılında eğitim-öğretime başlayan Ordu Üniversitesi, 10 yıllık zaman dilimi içerisinde birçok öğretim elemanını bilimsel çalışmalar yapması amacıyla yurt dışında görevlendirdi. Yurt dışı görevlendirmelerinde öğretim elemanı sayısında her yıl bir önceki yıla oranla dört kadar artış oldu. 2007 yılında yurt dışında görevlendirilen öğretim elemanı sayısı 5 iken bu sayı 2016 yılı Ekim ayı itibari ile 118’e yükseldi.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ortaya çıkan bu tablonun bilim adına sevindirici olduğunu söyledi. Rektör Yarılgaç, şu açıklamayı yaptı: “Bugün gelişmiş Batı toplumlarının tümünün ortak özelliklerinin başında bilimde ilerlemiş olmalarının sonucu oluşan artı değerle sağlanan yüksek refah düzeyleri ve bunun halkın günlük yaşamına yansıtılması ile ölçülmektedir. Bilimde gelişmişliğin ölçüleri değişik şekillerde belirlenmekte olup bunlardan birisi de bilimsel buluşların yayın sayısı ve niteliği olarak kabul görmektedir. 10 yıllık zaman dilimi içerisinde 64 farklı ülkede 585 bilimsel nitelikli çalışmaya katılan Üniversitemiz, ülkesinin ve bölgesinin aydınlık yüzü olarak devletimizin köklü kurumları arasında yerini almakta, bilim yolundaki basamakları dinlenmeden, bilimsel kimliğine yakışır şekilde çıkmaktadır. Ancak sayılarla ortaya koyduğumuz bu gelişim ve değişim bizim için yeterli görülemez. En alt kademeden en üste kadar her birim, sürekli gelişmeye katkı sağlamak için yoğun çalışmasına devam etmelidir ki gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurabilelim ve kadim eğitim kurumları arasında milletimize hizmet etmek için yer alabilelim. Yurt içi ve yurt dışında yapılan her bilimsel çalışmanın içinde yer alarak milletimizi ve devletimizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak Üniversitemizin en temel hedeflerindendir.”