bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Kobi’lere Akademik Destek
EĞİTİM // 28 Mayıs 2015 Perşembe 00:00 // Güncelleme: 28 Mayıs 2015 Perşembe 00:00

Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal, ekonominin temel taşı olan KOBİ’lerin ihtiyaç duyduğu kalifiye personel ihtiyacını karşılamak için çalıştıklarını ve özellikle mesleki eğitim müfredatlarını sektör temsilcileriyle beraber hazırladıklarını söyledi.

KOBİ’yi (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler), esnaflar olarak ele almak gerektiğini ve esnafların ise ekonominin temel taşı olduğunu belirten Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal, KOBİ’ler olmazsa Türkiye ve Dünya ekonomisinin çökeceğini söyledi. Nişantaşı Üniversitesi olarak KOBİ’lerin ihtiyaç duydukları insan kaynağını yetiştirme zorunluluğunu hissettiklerini belirten Levent Uysal, “Türkiye’de her şeyin başında mahalledeki bakkalımız, süpermarketimiz ve hipermarketimiz gelir. Artık dünya markalarıyla yarışacak KOBİ’lerimiz var ve uygulamalarda muhteşem işler yapıyorlar. Nişantaşı Üniversitesi, eğitim ve öğrenimi araştırmayla topluma fayda sağlayan yapılara sahip 3. nesil bir üniversite. Burada öğrencilerimizi uygulamalarla, doğru şekilde eğiterek KOBİ’lerin hizmetine veriyoruz. Yani öğrenci burada okurken uygulama merkezlerinde çalışıyor ve böylelikle okurken iş tecrübesi de ediniyor. Özetle Cuma günü mezun olduğunda Pazartesi günü işe başlayabiliyor. Bu nedenle üniversiteler, özellikle meslek yüksekokullarında KOBİ’lere destek olmalı” dedi.

Mesleki eğitimin önplanda olduğu bölümlerde ders içeriklerini sektör temsilcileriyle beraber hazırladıklarını ifade eden Levent Uysal, “Mesela Moda bölümünde okuyan bir öğrencimiz, Osmanbey’de de bir atölyede çalışıp deneyim kazanarak iş bulma olasılığını arttırıyor. Biz ders müfredatlarımızı iş ortaklarımızla beraber hazırlıyoruz. Eğitim vermenin yanısıra uygulama noktasında da destek veriyoruz. KOBİ’ye ve girişimciye, ‘Nasıl bir insan kaynağı yetiştirirsem, işe alırsın?’ sorusu soruyoruz. Bunun sonucunda da KOBİ, öğrenci ve okulun faydasını sağlayacak aksiyonlar alıyoruz” ifadelerini kullandı.