bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Hami Koç: “özel Okullar Daha İyi Bir Yere Gelecek”
EĞİTİM // 25 Mayıs 2015 Pazartesi 00:00 // Güncelleme: 25 Mayıs 2015 Pazartesi 00:00

Özel okulların eğitim sistemi içinde hak ettikleri yerde olmadıklarını belirten ÖZKUR-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Hami Koç, dershanelerin dönüşüm sürecini işaret ederek, “Süreç tamamlandıktan sonra özel okullar daha iyi bir yere gelecek” dedi.

Hami Koç: “özel Okullar Daha İyi Bir Yere Gelecek”
Sektörün tüm paydaşlarının katkılarıyla düzenlenen “Dershanelerin Dönüşüm Süreci” konulu toplantı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla Pendik The Green Park Hotel’de gerçekleşti. Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKUR-BİR), Özel Öğretim Derneği (ÖZDER), Özel Dershaneler ve Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZDEBİR), Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) ve Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) tarafından organize edilen toplantıda dershanelerin dönüşüm sürecinin tüm ayrıntıları masaya yatırıldı.

Programda Bakan Avcı’nın yanısıra Müsteşar Doç. Dr. Yusuf Tekin, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Daire Başkanları Yusuf Okumuş ve Fethullah Güner, Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKUR-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Hami Koç, Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) Başkanı Ahmet Akça, Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Başkanı İbrahim Taşel ve milli eğitim camiasından çok sayıda isim ve özel okulların kurucu ve yöneticileri hazır bulundu.

Türkiye’de şu an itibariyle özel okulların hak ettikleri yerde olmadıklarını belirten Hami Koç, “Özel okullar, yakın gelecekte dershaneden dönüşen okullarla beraber çok daha iyi bir konuma gelecek. Böylelikle dershane tecrübesi olan kurumlar, sektöre katkı sağlayacak. Biz öğretmenler ve kurumlar olarak, velilerimize eğitimin ve öğretimin ayrıcalığını ve farklılığını anlatmalıyız” dedi.

Son yıllarda Milli Eğitim camiasında yaşanan gelişmelere de vurgu yapan Hami Koç, “Süreçte ciddi gelişmeler var. Ülkemizin eğitim sektörünün ve okullarının daha iyi hale gelmesi ve sınıf mevcutlarının azaltılması, eğitim kalitesinin arttırılması konusunda çok önemli adımlar atıldı. Bunlardan biri de dershanelerin, özel okula, temel liseye ya da dönüşüm okuluna dönüşmesiydi. Bu dönüşümde şu anda yüzde 5 civarında olan özel okul yüzdesinin, önce yüzde 7’lere, sonra yüzde 10’lara, ardından da yüzde 15’e çıkarmak hedefleniyor. Biz bu gelişimin eğitim sistemimize ciddi katkıları olacağına inanıyoruz” diye konuştu. Koç öğrenci ve velilere çağrıda bulanarak üniversiteye giriş için endişe etmemelerini, okudukları okuldaki müfredata önem vererek derslerini kavramalarını, böylece başarılı olacaklarını ve hedeflerine ulaşacaklarını söyledi.

“2195 DERSHANE DÖNÜŞÜM PROGRAMINA KABUL EDİLDİ”

Dershanelerin dönüşüm süreciyle ilgili sayısal bilgiler veren Bakan Nabi Avcı ise “22 Mayıs 2015 tarihi itibariyle, 2240 dershane dönüşüm programına müracaat etmiş, bunlardan 2195 tanesi dönüşüm programına kabul edilmiştir. Dönüşüm programına başvurmak, 1 Eylül 2015 tarihine kadar devam edecek. Yine 22 Mayıs tarihi itibariyle, 249’u temel lise olmak üzere, 276 dershaneye özel okul ruhsatı düzenlenerek, dönüşüm işlemleri tamamlanmıştır. Dönüşüm programına alınan diğer kurumların özel okul açma işlemleri, 1 Eylül 2015 tarihine kadar tamamlanacaktır. Dönüşüm programına alınmayan dershaneler ile gerekli şartları sağlayamayan öğrenci etüt eğitim merkezlerinin faaliyetleri, 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle sona eriyor. Kanunun yürürlüğe girdiği 14 Mart 2014 gününden, 22 Mayıs 2015 tarihine kadar, 401 dershanede kendi isteğiyle faaliyetlerine son vermiştir” dedi.
Hami Koç: “özel Okullar Daha İyi Bir Yere Gelecek”
Hami Koç: “özel Okullar Daha İyi Bir Yere Gelecek”
Hami Koç: “özel Okullar Daha İyi Bir Yere Gelecek”