bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Genç'ten 2. Devlet Üniversitesi çağrısı
EĞİTİM // 15 Haziran 2017 Perşembe 19:15 // Güncelleme: 15 Haziran 2017 Perşembe 19:15

Eğitimcilerle iftarda buluşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bürokratlara ve siyasilere seslendi: "Bir an evvel bu şehirde 2. devlet üniversitesini açmalıyız. Yapılacak yer de hazır. FETÖ terör örgütünden el konulan üniversiteyi Samsun Üniversitesi yaparak 2018-2019 eğitim-öğretime yetiştirilmelidir.”

Genç'ten 2. Devlet Üniversitesi çağrısı

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun’daki eğitimcilerle iftarda biraraya geldi. Canik Kültür Merkezi'nde eğitimcileri biraraya getiren iftar yemeğine Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan Yardımcısı Alican Usta, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aksakal, Canik, İlkadım, Atakum, Tekkeköy  İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile yöneticileri, Canik İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Osman Abanoz, eğitim denetmenleri, okul müdürleri ve eğitimciler katıldı. Yoğun ilgi gören akşamda konuşan Başkan Genç, bürokrat ve siyasilere seslenerek, FETÖ'den alınan üniversitenin bir an önce 2. Devlet Üniversitesi'ne dönüştürülmesini istedi.

 

EĞİTİME 38,5 MİLYON LİRALIK YATIRIM

İftardan sonra yaptığı konuşmaya, Batman’da teröristler tarafından şehit edilen Aybüke öğretmene Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Belediyesi olarak eğitime yönelik bir çok önemli yatırım yaptıklarına dikkat çekti. Eğitime 38,5 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Başkan Genç, “2016-2017 eğitim-öğretim ilçemizde başarılı geçti. Önümüzdeki dönemin daha başarılı geçmesi için belediye olarak katkımız devam edecek. İlçemizde 2004 yılında 7 okul vardı, şu anda belediyemizin yaptığı çalışmalar sonucunda 25 okul var. Canik’te eğitim alt yapısı sorununu çözdük” dedi.

 

'SAMSUN ÇOK GEÇ KALDI'

Samsun'un tarihte kültür, sanat ve eğitim merkezi olduğunu hatırlatan Başkan Osman Genç,  "Geçmişini bilmeyenlerin geleceğini inşa etme şansı yoktur. Gelecekle ilgili bu şehirle alakalı iddia ortaya koyacaksak, hayal, proje ortaya koyacaksak tarihteki yerini bilmek zorundayız. Samsun hızlı bir şekilde okul öncesi, ortaokul ve lise okullarını yaparken, aynı şekilde çok geride kaldığımız ikinci ve üçüncü devlet üniversitesini de hızlı bir şekilde hayata geçirmelidir. Samsun'da bu konuda çok geç kalınmıştır" diye konuştu.

 

'SAMSUN'DA NEDEN YAPILMADI?'

Samsun'da 15 Temmuz sonrası FETÖ'nün elinden alınan üniversitenin bulunduğuna vurgu yapan Başkan genç, "Burası devletin elindedir. Aynı şekilde başka şehirlerde FETÖ'nün elinden alınan bu yerler hemen devlet üniversitesi olarak yapılıp, hayata geçirildi. Ama ne yazık ki Samsun'da 2. Devlet Üniversitesini hayata geçirmeyi bırakınız, bunu konuşmaktan imtina ettiğini görüyoruz. Vatandaşın bu yönde talebi çok büyük. Diğer illerde devlet üniversitesine dönüştürülürken, Samsun'da neden yapılmadığını vatandaş sorguluyor" şeklinde konuştu.

 

BÜROKRAT VE SİYASİLERE SESLENDİ

Samsun'da 2. Devlet Üniversitesini 7 yıldır konuştuğunu dile getiren Başkan Genç, "Bu şehir Anadolu'ya en yakın şehir ve Karadeniz'e açılan kapıdır. Samsun 3. ve 4. üniversiteyi kaldıracak potansiyele sahiptir. Bunu yaptığımızda tıpkı geçmişte olduğu gibi yeniden eğitim, kültür merkezi olacaktır. Buradan en üst düzey bürokratlara ve bütün siyasi arkadaşlarıma sesleniyorum. Bir an evvel bu şehirde 2. devlet üniversitesini açınız. Yapılacak yer bellidir. Atıl vaziyetteki üniversiteyi Samsun Üniversitesi yaparak 2018-2019 eğitim-öğretime yetiştirmek zorundayız. Bunu başarabilirsek Samsun'umuza önemli katkı sağlarız" ifadelerini kullandı.

 

'İNSANA HİZMET EDİYORUZ'

Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta da, belediye yöneticileri ile eğitimcilerin birbirine benzediğini belirterek, "Belediyeler ve eğitimciler ikisi de esasında aynı. Her ikisi de temelinde insana hizmet ediyor. Bu manada yerel yöneticiler ile eğitimciler olarak ortak çalışmak zorundayız" dedi. İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Hüseyin Aksakal ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar ise, yaptıkları konuşmalarda, iftar yemeğinde eğitim camiasını biraraya getiren Başkan Osman genç ve Başkan Yardımcısı Alican Usta'ya teşekkür etti.