bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Gaün’de Grafoloji Sertifika Programı Düzenlendi
EĞİTİM // 9 Haziran 2015 Salı 00:00 // Güncelleme: 9 Haziran 2015 Salı 00:00

Gaziantep Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GÜSEM) tarafından düzenlenen Grafoloji kursuna katılarak başarılı olan kursiyerlere sertifikaları Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından Rektörlük Senato Toplantı Salonunda düzenlenen törenle verildi.

Gaün’de Grafoloji Sertifika Programı Düzenlendi
GÜSEM’de, 60 saat süren ve Uzman Neriman Kara’nın eğitimini verdiği Grafoloji kursunda yazı inceleme, imza analizi, yazının kişilik karakterlerini nasıl etkilediği ve bunun imzaya nasıl yansıdığı, zamanla bu durumun kişilik değişmelerinde imzanın da değişebileceği öğretildi.

Sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, “Gaziantep Üniversitesi olarak her hayırlı işte, her güzel işte rol alırız, üzerimize düşeni yaparız. Kendi dünyasında yaşayan, yalıtılmış bir üniversite değiliz. Toplumla iç içe olan, mutlaka bir değer üreten, bir katma değer ortaya çıkartan, toplumsal, sanatsal, eğitsel, estetik, sanayi gibi bütün alanlarda üniversite olarak mutlaka bir şeyler yapmanın azmi ve iştiyakı içerisindeyiz. Hem sivil toplum hem kamu kuruluşlarıyla, şehirde ya da daha uzak mesafelerde işbirliğine önem veriyoruz. İyi ilişkiler tesis ediyoruz. Topluma her alanda faydalı olmanın araçlarını geliştirmeye çalışıyoruz. Sürekli Eğitim Merkezimiz bu anlamda birtakım yeni anlayışlar ortaya koyarken, hem de bilgilerin tazelenmesi yeni bazı şeylerin ortaya çıkartılması noktasında toplumla iç içe birçok faaliyette bulunuyor” diyerek kursiyerlere ve kursun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Bayır, Grafoloji kursunun özellikle bilirkişilik anlamında çok önemli olduğunu, Adalet Bakanlığı bünyesinde bu tür çalışmalara oldukça önem verildiğini, Grafolojinin adaletin tecellisi konusunda faydalı olacağını belirterek, böyle bir kursun Gaziantep Üniversitesi bünyesinde açılması ve eğitim verilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, “Üniversiteler sadece bilgi üreten yerler değildir. Toplumun ihtiyacı olan bir takım bilgileri toplumla paylaşan kurumlardır. Bu bağlamda sosyal sorumluluk kapsamında Üniversitemizde Grafoloji kursu düzenlendi. Devletimizin, Üniversitemizin, halkımızın ihtiyaç duyduğu bu kursu salt bir kurs olarak hiçbir zaman algılamadık. GÜSEM olarak çalışmalarımızda toplumsal ihtiyaçların giderildiği, toplumla üniversitenin entegre olduğu, kaynaştığı bir bilim olarak algıladık. Bu eğitimle bir takım problemlerin çözümüne katkı sağlanacaktır. Özellikle adaletin tecellisinde bu kursun katkı sağlaması bizleri mutlu edecektir” şeklinde konuştu.

Grafoloji kursu hakkında bilgi veren Uzman Neriman Kara ise “İmza, kişinin kimliği için başlıca ip ucudur. İmza bir kişinin egosunu, ideallerini, ulaşmak istediği ideallerin büyüklüğünü, ailesiyle ilişkisini, korumacı yapısını gösteren bir işarettir. İmza seçilmiş bir sembol olarak tesadüfi değildir ve çok ilginç bir şekilde kişinin tüm hayatının ve düşüncelerinin kısa bir özeti gibidir. Örneğin liderlerin birçoğunun imzası, ortalama insanların imzasından daha büyüktür. Dünya çapında liderlerin imzaları, şaşırtıcı bir şekilde okunaklıdır ve isimlerini imzalarında okuyabiliriz. Bununla birlikte birçok sıradan insan okunaksız bir imza kullanmayı tercih eder” dedi.

Kursa katılanlara Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından sertifikalarının verildiği törene Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Bayır, GÜSEM Yönetim Kurulu Başkanı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Gülsoy, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, GÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nalan Işık ve kursiyerler katıldı.
Gaün’de Grafoloji Sertifika Programı Düzenlendi
Gaün’de Grafoloji Sertifika Programı Düzenlendi
Gaün’de Grafoloji Sertifika Programı Düzenlendi
Gaün’de Grafoloji Sertifika Programı Düzenlendi