bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Eğitimcilerden EBA eleştirisi
EĞİTİM // 25 Mart 2020 Çarşamba 15:28 // Güncelleme: 25 Mart 2020 Çarşamba 15:28
Eğitimcilerden EBA eleştirisi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen uzaktan eğitim kapsamında ilk ve orta öğretim çağındaki öğrencilere EBA üzerinden verilen derslerde kullanılan bazı görsel ve videolar, başta veliler olmak üzere eğitimciler tarafından da eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

Anadolu Eğitim Sendikası Samsun İl Başkanı Murat Bahtiyarda EBA ile ilgili açıklamalarda bulundu. “Uzaktan eğitimin ortaokul kanalında o yaştaki çocuklarımıza uygun olmayan görüntülere yer verilmesini yanlış bulmakla birlikte  yayınlanan içerik ve görüntüler üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğini düşünüyoruz” diyen Bahtiyar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“ Sayın Bakan da bu konuda yapılan yanlışı kabul etmiş ve özeleştiri yapmıştır. Görev dağılımını yerine getirmeyenler hakkında gereken yapılmalıdır.

Hassas ve zorlu bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde uzaktan eğitim büyük önem arz etmektedir. Yapılmış olan hatadan dolayı verilen emekleri, seferberlik ruhu halinde tamamen gönüllülük esasıyla çocuklarımızın eğitim-öğretimden mahrum kalmaması adına görev yapan öğretmenlerimizin gayretlerini görmezden gelmek vicdanlara sığmayacak bir davranıştır.

İnsanlığın zor bir dönemden geçtiği,  “Koronavirüs” salgını nedeniyle devletimizin aldığı tedbirler kapsamında okullara ara verilen  bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığının EBA üzerinden öğrencilerimize ücretsiz olarak sunduğu “uzaktan eğitim” sürecini olumlu buluyor ; öğrencilerimizin ve velilerimizin bu sürece destek vermesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Olağanüstü şartlar altında, böylesine kapsamlı ve zor bir çalışmayı kısa bir zaman diliminde çocuklarımızın kullanımına hazır hale getiren başta Sayın Bakanımız Ziya SELÇUK olmak üzere    yüzlerce öğretmenimizin gönüllü olarak sorumluluk aldığı bu eğitimde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”