bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Eğitim yenilikçileri ödüllendirildi
EĞİTİM // 29 Kasım 2016 Salı 17:54 // Güncelleme: 29 Kasım 2016 Salı 17:54

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından organize edilen “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” Batı Karadeniz Bölge Ödül Töreni, Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşti.

Eğitim yenilikçileri ödüllendirildi
Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine MEB Özel Eğitim Kurumları Daire Başkanı Tuncay Ulusan, Samsun Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Tokat Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Samsun Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, “Samsun Maarif Hareketi adı altında bir proje ürettik. Biz şehir olarak değişmeye varız, eğitim camiası olarak değişim noktasında ciddi bir iradeye sahibiz. Mevcut durumu asla muhafaza etmeyeceğiz. Hedefimizi daima ileriye doğru koyacağız. Her geçen gün o hedefleri yenileyerek, yeni projeler üreterek, yeniden ve yenilikçi bakış açısıyla işimize odaklanarak yeni hayallerimizin peşinden koşacağız. Biz aslında Samsun’dan değişerek, Türkiye’yi değiştirme iddiasındayız. Bugün projemizin birkaç ay önce hayatımıza girmesiyle birlikte değişimi yakaladığımızı görüyoruz” dedi.

Bilgi çağının baş döndürücü gelişmelere sahne olduğunu belirten MEB Özel Eğitim Kurumları Daire Başkanı Tuncay Ulusan, “Bilim ve teknolojideki değişmeler ile ekonomik yapıdaki dönüşüm kurumların klasik görevlerinden öte öğrenen, gelişen, yenilikçi organizasyonlar haline gelmesini zorunlu kılmıştır. İçinde bulunduğumuz dönemde değişime ayak uydurmanın ötesinde onu yönetmek, kurumsal amaçların gerçekleştirilmesinin koşullarından biri haline gelmiştir. Değişimi yönetmek için ise bilgiye sahip olmayıp yeterli olmayıp, onu üretmek gerekmektedir. Eğitim kurumları bu değişimden etkilenmelerinin yanı sıra değişimin yönetilmesi adına her dönemkinden daha belirleyici bir konuma gelmiştir. Günümüz eğitim kurumları bilgi veren kurumların olmanın ötesinde tüm paydaşlarıyla birlikte bilgiyi üretebilmeyi öğreten konuma sahip olmak durumundadır. Bilgi toplumunun getirdiği bu gereksinimleri karşılamak ve kurumsal amaçlarımızı gerçekleştirmek adına bakanlığımızca yürütülen faaliyetlerden biri de eğitim ve öğretimde yenilikçilik ödülleridir. Bu ödüllerinin amacı eğitim öğretim alanında modern ve özgür uygulamaların kalitesinin arttırılması, paylaşımının sağlanması ve ödüllendirilerek teşvik edilmesidir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren 10 projenin gösterimi yapıldı ve ödül kazanan eğitimciler ile yöneticilere plaketleri verildi.

(GKH-SLH-Y)