bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Demir, öğrencilerle buluştu
EĞİTİM // 27 Temmuz 2020 Pazartesi 21:48 // Güncelleme: 27 Temmuz 2020 Pazartesi 21:48
Demir, öğrencilerle buluştu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Tercih ve Kariyer Planlama Günleri programına katılarak öğrencilere eğitim hayatı hakkında bilgiler vererek tavsiyelerde bulundu.

 

Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Cihannüma Derneği ve Türkiye Gençlik Vakfı Samsun Şubesi tarafından düzenlenen ‘Tercih ve Kariyer Planlama Günleri’ Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Salonu’nda gerçekleştirilen açılış programıyla başladı.

27-28-29 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek olan programın ilk gününde moderatörlüğünü Cihannüma Derneği Samsun Şube Başkanı Doç. Dr. Salih Kesgin’in yaptığı ‘Gençlik ve Gelecek’ adlı söyleşide Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, gençlik yıllarına dair anekdotları paylaştıktan sonra öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

 

“İDEALLERİ OLAN ASLA PES ETMEZ”

Eğitim hayatı boyunca edindiği tecrübeleri ve yaşadığı ilginç olayları öğrenciler ile paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Liseden sonra aldığım puan ile birçok bölüme gidebiliyordum. Tercihimi mimarlıktan yana kullandım. Sabah 7’de kalkıyor babamın kurduğu fabrikaya gidiyorduk. İşçi servisini ben getiriyordum. Onlarla beraber çalışıyorduk. O şartlarda bile eğitimimi aksatmıyor, zamanı verimli değerlendiriyordum. Okulu o şartlarda bitirdim. Hocalarımız tecrübeliydi, müfredatımız iyiydi. Güzel bir eğitim aldım. Dediğim gibi bu şartlarda eğitimimi tamamladım. İdealleri olan asla pes etmez. Şartlar ne olursa olsun eğitimini tamamlayan herkes mutlaka başarılı olacaktır” diye konuştu.

 

YÜKSEKÖĞRENİM İÇİN SAMSUN EN ELVERİŞLİ İLLERDEN

Samsun’un üniversite eğitimi için en elverişli illerden birisi olduğunu vurgulayan Başkan Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Yükseköğrenim hayatı için Samsun Türkiye’nin en elverişli şehirlerinde bir tanesi. Birçok yönden coğrafya ve kültürel olarak, üniversitelerimiz olarak bu böyle. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden. Samsun Üniversitesi yeni kurulmuş olmasına rağmen puan tercihine göre sanıyorum birçok köklü üniversiteyi geride bıraktı. Üniversitelerimiz eğitim öğretim kadrosu olarak da çok iyi durumda. Üniversiteler bir şehrin en önemli olmazsa olmazı, lokomotifi olan kurumlar. Samsun bu konuda çok uygun ve müsait olan kentlerden biri.”