bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Canik'ten eğitime dev katkı
EĞİTİM // 7 Kasım 2017 Salı 18:27 // Güncelleme: 7 Kasım 2017 Salı 18:27

Canik İmam-Hatip Ortaokulu'nda belediye tarafından yapılan 2,5 milyon lira yatırım bedelli hizmetler düzenlenen törenle açıldı

Canik'ten eğitime dev katkı

Fiziki, teknolojik ve arsa olmak üzere eğitime yaklaşık 200 milyon liralık katkı sağlayan Canik Belediyesi tarafından Canik İmam-Hatip Ortaokulu'nda yapılan 18 derslikli ek bina, ek kat, konferans salonu, kütüphane, mescitler ve çevre düzenlemeleri hizmete sunuldu. Geniş katılımla gerçekleşen açılışta Vali Osman Kaymak ve İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, eğitime yaptığı katkılardan dolayı Başkan Genç'e teşekkür ederken, Başkan Genç, siyasi beklenti için değil, daha iyi bir gelecek adına önceliklerinin eğitim olduğunu ve en büyük yatırımı eğitime yaptıklarını söyledi.

 

2019'DA TAMAMEN TEKLİ EĞİTİM


Okul bahçesinde düzenlenen açılış töreni Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Mehter takımının gösterisinin renklendirdiği açılış töreninde konuşan Vali Osman Kaymak, Samsun'a göreve başlayalı 4 ay olduğunu, şehri ve kurumları tanımaya çalıştığını belirterek, "Samsun'da 260 bin kişilik eğitim ordusu var. Bu öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Tekli eğitime geçme konusunda çalışmalarımız devam ediyor. 2019'un sonunda tamamen tekli eğitime geçmiş olacağız. Bu da okullarımızda başarıyı artıracaktır" dedi.

 

EN ÖNEMLİ İŞ ARSA ÜRETİMİ


İmam-Hatip okullarının kalitesinin ve sayısının artması için çalıştıklarını belirten Vali Kaymak, "İmam-Hatipler hakettiği itibara yeniden kavuşuyor. Eskiden İmam-Hatip okullarında çok güzel bir ruh vardı. İnşallah şimdi de öyle olacak. Çocuklarımızın dindar olmasını, vatan-millet duygusu yüksek, anne-babaya salgılı, geleceği iyi gören öğrenciler olmasını amaçlıyoruz. Şöyle bir algı var. Devlet bütün okulları İmam-Hatip'e çeviriyor. Öyle bir şey yok. Ancak milletimiz böyle bir şey talep ediyorsa bunu yerine getirme görevimiz var. Canik Belediyemizin çalışmalarını çok takdir ediyorum. Arkadaşlar, 'ne zaman talepte bulunsak Canik Belediye Başkanımız bir dediğimizi iki etmiyor' diyorlar. Eğitimde en büyük sorun arsa. Arsada tıkanıyor iş. Arsa ürettikten sonra para bulunuyor. Arsa üretme çalışmalarından ve ayrıca eğitime verdiği diğer desteklerden dolayı belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

13 YILDA BÜYÜK DÖNÜŞÜM


Bundan 13 yıl önce göreve geldiklerinde 'Kurumsal', 'Kentsel' ve 'Kültürel' Dönüşüm olmak üzere üç temel esas üzerinde şehri kurguladıklarını belirten Başkan Osman Genç de, "Bugün kültürünü, sanatını dönüştürecek bir şekilde eğitime katkı sağlayan en önemli kurumlardan birisiyiz. Bu şehrin, bu ilçenin evladı olarak, bu şehirde öğretmenlik yapmış biri olarak söyleyebilirim ki, bu bölge kendi kaderine terk edilmiş, sadece fiziksel yapıda değil, eğitimde de geri bırakılmış, öğretmenlerin sürgün olarak geldiği bir bölgeydi. Sadece 7 okul vardı. Bugün 36 okul var. Okul bahçeleri ve yolların çamur içinde olduğu, çocukların kara lastiklerle okula geldiği bir bölgeydi. Bugünle o günleri kıyasladığımızda büyük dönüşümlerin gerçekleştiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Bunu en iyi hisseden Canikli hemşehrilerimdir" diye konuştu.

 

SKÜRGÜN YERİNDEN TERCİH EDİLEN İLÇEYE

Sürgün yeri olarak görünen Canik'in artık öğretmenlerin tercih ettiği okullara kavuştuğuna vurgu yapan Başkan Genç, "İlçemize geldiğimizde içinde bulunduğumuz bu okulun 35 bin 600 metrekarelik alanı yoktu. Biz ürettik. İlçede eğitim mekanlarının yapılabileceği bir metrekare yer yoktu. Biz göreve geldiğimizde eğitimde, kültür ve sanatta dönüşümü gerçekleştirirsek bu ilçenin gelişeceğine inandık ve en çok eğitime önem verdik. En çok paramızı, zamanımızı ve enerjimizi eğitime harcadık. Burayı eğitim kampüsüne dönüştürerek Türkiye'nin ilk eğitim kampüsünü yaptık. içinde 6 tane okulu var. Bu yerler imarlı olduğu için bir metrekare eğitim yeri yoktu. Biz 2004 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı'na bugünkü değerle 196 milyon liralık arsa ürettik. Bunu belediyenin kendi kaynağı olarak da üretebilirdik. Ama biz inanıyoruz ki bu ilçenin eğitiminde, kültüründe, sanatında yakalayacağımız seviye ne ise, ilçemizin de seviyesi odur" şeklinde konuştu.

 

KENDİMİZ İÇİN DEĞİL, GELECEĞİMİZ İÇİN


Okullarımızın fiziksel yapısına sadece Canik'te değil, Samsun'un hemen hemen her ilçesinde katkı sağladıklarına da işaret eden Genç, "Hangi okulumuza giderseniz gidin bahçesini Canik Belediyesi yapmıştır, konferans salonunu Canik Belediyesi yapmıştır. Bu okulumuza 2 milyon 513 bin lira harcadık. Bugüne kadar okullarımıza 40 milyon lira yatırım yaptık. Bütçesi oranında eğitime bu kadar destek veren başka belediye olduğunu sanmıyorum. Alaçama, Vezirköprü'ye gidersiniz mutlaka Canik Belediyesi'nin katkısı vardır. Sadece okullarımızla ilgili değil, eğitime kendi tesisleriyle de katkı sağlayan bir belediyeyiz. sıbyan mekteplerinden etüt merkezlerine, tiyatro okulundan müzik okuluna kadar her alanda 3 bine aşkın gencimiz tesislerimizden yararlanıyor.

Eğitim bu ülkenin geleceğidir. Eğitime yaptığımız yatırım siyaseten bize dönen bir yatırım değildir. Buna rağmen bu yatırımlarını yapıyoruz. Çünkü geleceğimizi kurtaracak olan eğitimdir" ifadelerini kullandı.

 

ÖNCE KARİYER DEĞİL, MİLLİ RUH


Konuşmasında gençlerin milli ve yerli bir şekilde yetirilmesine de dikkat çeken Başkan Genç, şunları söyledi: "Bilginin en önemli olduğu bir çağda yaşıyoruz. Beton yapılardan daha çok çocuklarımızın nasıl yetiştirildikleri önemlidir. Çocuklarımızın sadece kariyer edinmeleri değil, milli ve yerli olması da bizim için çok önemlidir. Onun için çocuklarımızı milli bir hafızayı oluşturarak geleceğe taşımalıyız. Kariyer edinmek yetmiyor, bunu 15 Temmuz'da hep birlikte gördük. Nice generallerin, profesörlerin bir millete nasıl ihanet ettiklerine şahit olduk. Bütün hedefimiz 13 yıldır çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe milli ve yerli bir şekilde hazırlamaktır. Zamanı ve geleceği doğru okuyan bir nesil yetiştirmeliyiz. Çünkü bilgiyi üretecek olan gençlerimizdir."

 

 

ESEN'DEN BAŞKAN GENÇ'E TEŞEKKÜR


Canik'in 18 bin öğrencisi ve bin 250 öğretmeni ile önemli bir eğitim potansiyeline sahip olduğuna işaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de, "2019 yılında Samsun ilinin tamamında normal eğitime dönüştüğünü hep beraber inşallah göreceğiz. Yakında tamamlanacak olan 9 okulla birlikte Canik'te ikili öğretim tamamen bitmiş olacaktır. Eğitim-öğretime adeta yeniden açtığımız Canik İmam-Hatip Ortaokulu Canik Belediyemizin katkısı ile 18 derslikten 36 dersliğe çıkmıştır. Sadece 18 derslik değil, aynı zamanda ek katta 400 kişilik konferans salonu, mescitler, çevre düzenlemesi ile modern bir eğitim kurumu olarak bugün karşımızda. Ben bu okulumuzun bu aşamaya gelmesinde eğitime verdiği katkıdan dolayı Canik Belediye Başkanımız sayın Osman Genç'e teşekkür ediyorum. Sadece bu okulda değil, ilçemizdeki tüm okullarımızın taleplerinde belediye başkanımızın desteğini esirgemediğini görüyoruz" dedi.

 

YATIRIMLAR HİZMETE SUNULDU


Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, eğitime yaptığı katkılardan dolayı Başkan Genç'e plaket verdi. Daha sonra Vali Kaymak, Başkan Genç ve İl Milli Eğitim Müdürü Esen diğer protokol üyeleriyle birlikte okulda Canik Belediyesi tarafından yapılan 2,5 milyon lira yatırım bedelli 18 derslikli ek bina, ek kat, konferans salonu, kütüphane, mescitler ve çevre düzenlemelerinin açılışını gerçekleştirerek hizmete sundu. Açılış sonrası Vali Kaymak, okulda yapılan çalışmaları inceledi ve öğrencilerle sohbet etti. Vali Kaymak ve Başkan Genç, spor salonunda tenis de oynadı.

Açılış törenine Vali Osman Kaymak'ın yanısıra Canik Kaymakamı İlhan Turgut, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç, okul müdürleri katıldı.

Canik'ten eğitime dev katkı
Canik'ten eğitime dev katkı
Canik'ten eğitime dev katkı