bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
6 Bin 352 Öğrenciye Finansal Okur-yazarlık Eğitimi
EĞİTİM // 1 Ağustos 2016 Pazartesi 00:00 // Güncelleme: 1 Ağustos 2016 Pazartesi 00:00

Doğuş Grubu tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle, Para Durumu ve Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği’nin (FODER) katkılarıyla yürütülen 3Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı, Türkiye’nin dört bir yanında eğitimlerine devam ediyor. Program kapsamında Samsun’da gerçekleştirilen eğitimlerle bu yılki eğitim-öğretim döneminde 25 okul ve 227 şubede toplam 6 bin 352 öğrenciye ulaşıldı. 4 yılda 48 ilde 410 bini aşkın öğrenciyi tasarruf ve birikim gibi finansal kavramlarla tanıştıran 3Kumbara, 2017 sonunda 81 ilde toplam 500 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

6 Bin 352 Öğrenciye Finansal Okur-yazarlık Eğitimi

Doğuş Grubu tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle, Para Durumu ve Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği’nin (FODER) katkılarıyla dört yıldır yürütülen ‘3Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitimi Programı’ Türkiye’nin dört bir köşesinde binlerce ilköğretim 4. sınıf öğrencisine ulaşmaya devam ediyor. Eğitim programı ile bu yıl Samsun’da 25 okul ve 227 şubede toplam 6 bin 352 öğrenciye ulaşıldı.

 

‘Biriktir, paylaş ve doğru şekilde harca’ sloganıyla çocukları ‘birikim’, ‘paylaşma’, ‘harcama’ kumbaralarıyla tanıştıran 3Kumbara, bugüne kadar 48 ilde 411.217 öğrenciye ulaştı. 3Kumbara eğitimlerinde öğrenciler birikim, tasarruf gibi kavramlarla tanışmanın yanı sıra hayal kurma ve o hayale ulaşmak için basit ev ekonomisi kurallarını nasıl uygulayacaklarını da öğreniyor. Eğitim kapsamında düzenlenen panayırlarda öğrenciler, kendi elleriyle hazırladıkları ürünleri sergileyerek satışa sunuyor. Panayırla girişimcilik adına ilk adımlarını atan öğrenciler, böylece hem para alışverişini hem de para kazanmayı deneyimliyor.

 

2017 yılı sonunda 81 ilde 500 bin öğrenciye ulaşmayı hedefleyen 3 Kumbara, ayrıca öğrencilerin velilerine ve sınıf öğretmenlerine de eğitim desteği veriyor. Bu yılki çalışmalarını zenginleştiren 3Kumbara, oyun teorisi, akran değerlendirme eğitimi, sınıf anneleri üzerinden veli eğitimi, işitme engellilere yönelik eğitimler de düzenliyor. Doğuş Grubu çalışanlarının 2015 yılından bu yana “Doğuş’tan 3Kumbara Gönüllüleri” adıyla katkıda bulunduğu 3Kumbara, grup şirketlerinde çalışan bağlılığını artırmak gibi önemli bir misyonu da üstlenmeye devam ediyor.