bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Sel Giresun'da 5 can aldı
BÖLGE // 23 Ağustos 2020 Pazar 16:18 // Güncelleme: 23 Ağustos 2020 Pazar 16:18

Dereli ilçesindeki yoğun yağışlar ve Aksu deresinin taşması sonucunda sel meydana geldi. 5 kişi öldü 12 kişinin arama çalışmaları devam ediyor

Sel Giresun'da 5 can aldı

Giresun’u etkisi altına alan sağanak yağış şehrin birçok yerinde su baskınlarına ve tahribata yol açtı.

Dereli ilçesinde dün saat 15.00 sıralarında başlayan sağanak yağış, akşam saatlerinde dere taşkınlarına ve su baskınlarına neden oldu.

İlçe merkezi yakınlarından geçen Aksu Deresi'nin taşmasıyla cadde ve sokaklar adeta nehre döndü. Taşkının şiddetinin artması nedeniyle yol kenarlarında park halindeki araçlar sele kapıldı. İşyerlerinde yaklaşık 1 metreye kadar su baskınları yaşandı.

 

Şiddetli yağış dolayısıyla sel ve heyelanların yaşandığı Giresun'da 5 kişi hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'daki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 5'e yükseldiğini açıkladı.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da dereye düşen Jandarma aracunda 1 askerin şehit olduğunu açıkladı. Soylu., ""Tirebolu-Doğankent yolunun 12. kilometresindeki 5 jandarmamızın, bir de iş makinesi operatörünün düştüğü deredeki arama kurtarma çalışmaları da devam ediyor. Orada bir jandarmamızın şehit haberini söylemiştim, diğerleriyle ilgili de arama kurtarma çalışmaları devam ediyor." dedi.