bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Ordu’da şehitlere vefa
BÖLGE // 16 Mart 2017 Perşembe 13:59 // Güncelleme: 16 Mart 2017 Perşembe 13:59

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yıldönümü etkinlik programı kapsamında, ‘Ordulu Şehitler Fotoğraf ve Envanter’ sergisi açıldı.

Ordu’da şehitlere vefa
Serginin açılış törenine, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, Jandarma Komutanı Sedat Sarıkaya, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Şenel Şahin, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Hasan Kaplan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya başta olmak üzere il ve ilçelerde bulunan şehit ailelerinin yanı sıra çok sayıda kurum müdürü de katıldı.

Serginin açılışı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Aziziye Camii imamı Murat Sivrikaya tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Ordu Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından dua edildi.

Serginin açılışında Vali Balkanlıoğlu bir konuşma yaparak, şehit ailelerinin acılarını paylaştığını ifade etti. Balkanlıoğlu, 18 Mart Şehitler Haftası’nın, millete ve memlekete kasteden kişilere karşı şehit olanları ve gazileri anmak için bir vesile olduğunu belirterek, “Allah kimseye bu tür acıları yaşatmasın. Memleketimiz bulunduğu konum itibariyle sürekli saldırılara maruz kalmış ve ülkemiz kurulduğu tarihten bu yana binlerce şehit vermişiz. Bunların en acısı bu memleketimizi hakikaten çok büyük sıkıntıya sokan Çanakkale savaşı. Tam 250 bin şehit vermişiz. Tabii şehitlerimizin anıları çok taze birçok şehidimiz var. Cenaze törenlerine katıldık acıları paylaştık. Annelerin bakmaya kıyamadığı sevmeye kıyamadığı, yemeyip yedirdiği, giymeyip giydirdiği evlatlarını toprağın kara bağrına koymaları tabii ki çok büyük tarifsiz bir acı. Millet olarak bizleri kahrediyor. Ama bu memlekette bayrağımızın dalgalanmasını istiyorsak ezanların susmamasını istiyorsak bu şekilde mücadelemize devam edeceğiz” dedi.



Şehitler için özel kitap

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise, 18 Mart Şehitler Haftası’nın başlaması nedeniyle açılan serginin bir ay süreyle açık kalacağını belirterek, daha sonra Fatsa ve Ünye ilçelerinde de sergileneceğinin altını çizdi.

Yılmaz, fotoğraf ve envanter serisini için 1985 yılından sonra terörle mücadele ve asayiş şehitlerinden 125 polis ve asker ailesini ziyaret ederek gerekli eşya ve fotoğrafların toplandığını söyledi.

Ziyaretler sırasında şehit ailelerinin ihtiyaç ve isteklerinin yerine getirildiğini ifade eden Yılmaz şunları söyledi:

“27 şehit ailesine telefonla ulaştık ihtiyaçların giderilmesi ile ilgi bilgi aldık. Bugün aziz şehitlerimizin anısını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla şehitlerimizin isimlerinin ve resimlerinin hatta mektuplarını aileleriyle yazışmalarını kapsayacak mahiyette yaklaşık 344 sayfalık Ordu’da ki tüm şehitlerimizin özel bilgilerinin de içinde olan bir anı kitapçığı bastırdık. Bu kitapçık içinde Yunan Savaşı, Balkan Savaşı, 1. Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı, Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı, terörle mücadele ve diğer vesilelerle şehit olan tam bin 414 Ordulu şehidimize ait bilgi fotoğraf ve özel eşyalar mevcuttur. Ayrıca Ordulu şehitler albümümüzü Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Milli Savunma Bakanlığımıza, Ordu Milletvekillerimize ve kamu kurum kuruluşlarıyla birlikte ilçelerimize göndereceğiz.”

Konuşmaların ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a, Ordu Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin, Ordu Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Hasan Kaplan tarafından plaket ve tablo hediye edildi. Duygusal anların yaşandığı sergide konuşmaların ardından şehitlere ait fotoğraf ve kıyafetlerin bulunduğu sergi gezildi. Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Enver Yılmaz şehit aileleriyle yakından ilgilendi.
Ordu’da şehitlere vefa
Ordu’da şehitlere vefa
Ordu’da şehitlere vefa