bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
OKA toplantısı Amasya'da gerçekleşti
BÖLGE // 11 Mayıs 2018 Cuma 14:05 // Güncelleme: 11 Mayıs 2018 Cuma 14:05

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Mayıs ayı toplantısı, OKA Dönem Başkanı Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman’ın başkanlığı ve Amasya Valisi Dr. Osman Varol’un ev sahipliğinde, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Samsun Valisi Osman Kaymak ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile Amasya’da gerçekleştirildi

OKA toplantısı Amasya'da gerçekleşti
OKA Dönem Başkanı Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman yaptığı konuşmasında, “Değerli Yönetim Kurulu Üyeleri ve Saygıdeğer Basın Mensupları, Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden oluşan bölgemizde başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere yerel yönetimlerimiz, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve diğer ilgili aktörlerin birbirleriyle işbirliğini geliştirerek bölgemizin gelişmesini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüten Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) 2018 yılı Mayıs ayı Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirmek ve Kurulumuzun gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanmış bulunuyoruz.
Değerli Yönetim Kurulu Üyeleri, Bildiğiniz üzere, turizme yönelik kentsel altyapının iyileştirilmesine katkı sağlamak amacı ile 2017 ve 2018 yılı bütçelerinden desteklenmek üzere toplam hibe desteği 18 Milyon lira olan ‘Turizmin Altyapı Mali Destek Programı’ ile aynı şekilde bölgemizin rekabet ve yatırım gücünün artırılması; bölgede üretim ve ticaret alanlarında OSB’lerde sunulan altyapı hizmetlerinin geliştirilmesi, OSB’lerde verimliliğin, erişilebilirliğin ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması amacı ile toplam hibe desteği 10 milyon lira olan ‘Organize Sanayi Bölgelerinde Ortak Üretim Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı’na yapılan proje başvurularına yönelik Bağımsız Değerlendirme süreçleri devam etmektedir.
Değerlendirme süreci bu toplantıda tamamlanabilirse kazanan projeler Yönetim Kurulu kararı ile ajansın web sayfasında ilan edilecektir. Böylece, Ajansın sağlayacağı finansman destekleri ve proje sahiplerinin eş finansmanları ile birlikte bölgemizin gelişmesine katkı sağlayacak yeni altyapı projeleri hem Turizm Altyapısı alanında hem de Organize Sanayi Bölgeleri Altyapısı alanında uygulamaya konulacaktır. Anılan her iki mali destek programının bölgemizin turizm ve sanayi altyapısının gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına ve bu sayede yeni yatırımların gerçekleştirileceğine inanıyoruz ve hayırlı olmasını diliyoruz.
Değerli Yönetim Kurulu Üyeleri, Son olarak, bu toplantı vesilesiyle Yönetim Kurulu toplantımıza katılan Sayın Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Başkanlarımıza ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımıza katılım ve desteklerinden bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ayrıca, ev sahipliğinden dolayı Amasya Valimiz ile Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyor ve Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantımızın bölgemiz için hayırlı olmasını ve başarılı çalışmalara vesile olmasını diliyoruz.” dedi.
Toplantıya ayrıca, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve diğer üyeler katıldı.