bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Murzioğlu’ndan Ulusoy’a “hayırlı Olsun” Ziyareti
BÖLGE // 25 Mayıs 2015 Pazartesi 00:00 // Güncelleme: 25 Mayıs 2015 Pazartesi 00:00

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanlığı’na seçilen Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Günhan Ulusoy’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Murzioğlu’ndan Ulusoy’a “hayırlı Olsun” Ziyareti
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, 2 Mayıs 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Genel Kurul Toplantısı’nda, 3 yıl için Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilen Günhan Ulusoy’u ziyaret etti. Başkan Salih Zeki Murzioğlu, TUSAF’ın kurucuları arasında yer alan ve 10 yıldır da TUSAF başkanlığını yürüten Erhan Özmen’den görevi devralan Ulusoy’u tebrik ederek, başarılar diledi.

GÜNHAN ULUSOY’A BAŞARILAR DİLEDİ

Günhan Ulusoy’un TUSAF Genel Başkanı olarak seçilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Salih Zeki Murzioğlu, “Karadeniz Bölgemiz sizin de bildiğiniz gibi 141 adet un fabrikasıyla İç Anadolu’dan sonra, Türkiye’de en çok un fabrikası bulunan bölgemizdir. Bölgemizin limanlara yakın konumu nedeniyle, bölge sanayicilerimiz sektörümüzde önemli ihracatçılar konumuna gelmişlerdir. Türkiye’nin dünya birincisi olduğu un ihracatının, yüzde 20’lik kısmını bölge sanayicilerimiz gerçekleştirmektedir. Ayrıca, Samsun’dan yapılan tüm ihracatın da yaklaşık yüzde 20’si, Samsun ili un sanayicileri tarafından gerçekleştirilmektedir. Ülke ve bölge ekonomisine bu önemli katkıyı veren değerli iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Bölge ihracatçılarımız olduğu kadar, Türkiye genelindeki un ihracatçısı iş adamlarımız da, ihraç edilen un karşılığı hak ettikleri, aynı miktardaki buğday ithalatlarının önemli bir kısmını, Samsun limanından yapmaktadırlar. Samsun limanının, önemli buğday tedarikçisi olan başta Rusya olmak üzere Karadeniz ülkelerine yakın konumu nedeniyle, 2012 yılında ülkemize ithal edilen 3,7 milyon ton buğdayın 1,5 milyon tonu, yani yüzde 40’ı Samsun limanından ülkemize giriş yapmıştır. Özel limanların kurulması ve Samsun limanının 2010 yılında özelleştirilmesi sonucu, hizmet kalitesinin yükselmesi, Samsun limanlarını, buğday konusunda, Türkiye’nin en önde gelen limanları konumuna getirmiştir. Sizin gibi genç ve değerli Samsunlu bir hemşehrimiz kardeşimizin böylesi önemli bir sektörde, önemli bir göreve gelmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Siz ve değerli yönetiminizin sektöre önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

ULUSOY: “BÜTÜN SANAYİCİMİZİ KUCAKLAYACAĞIZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Günhan Ulusoy ise, TUSAF’ın Türk halkının kaliteli beslenmesi yolunda çalışmalar yapmak, un sanayi ve sektör paydaşlarının haklarını korumak üzere 2004 yılında kurulduğunu belirtti. Son bey yıldır dünya un pazarının lideri olan sektörün önünde zorlu bir sürecin olduğunun altını çizen TUSAF Yönetim Kurulu Başkanı Günhan Ulusoy, “Türk un sanayinin dünya pazarlarında gösterdiği başarı, gerek ihracatçı, gerekse iç Pazar tedarikçileri olarak bizleri sektör otoritelerinin odağında tutuyor. Bulunduğumuz yeri korumak ve geliştirmek ise ciddi bir emek ve sektörel birliktelik istiyor. Önümüzdeki süreçte un sektörü ile ilgili Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi, Fırıncılar Federasyonu, Hububat Tedarikçileri Derneği gibi kurumlarla çalışmalar yürüteceğiz. Federasyonumuzun alt yapısını oluşturan sekiz tane derneğimiz ile koordineli olarak, sanayicimizin ve tüccarımızın sorunlarına destek olacağız. TUSAF Yönetim Kurulu olarak politikalarımızı bütün sektör paydaşlarımızın yararını gözeterek oluşturacağız. İhracatçı, iç piyasacı ve bölge ayrımı olmaksızın bütün sanayicimizi kucaklayacağız” şeklinde konuştu.