bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Başkan Gökçek, Şereflikoçhisar, Evren Ve Karagedik’te
BÖLGE // 24 Mayıs 2015 Pazar 00:00 // Güncelleme: 24 Mayıs 2015 Pazar 00:00

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Şereflikoçhisar, Evren ilçeleri ile Gölbaşı’nın Karagedik Mahallesi’ni ziyaret ederek yapılan çalışmaları ve yapılacak projeleri anlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ilk durağı Şereflikoçhisar oldu. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın da katıldığı programda Başkan Gökçek konuşmasına, “Şereflikoçhisar, Büyükşehir Belediyesi’ne katılmadan önce bile size elimizden gelen gayreti sarf ettiğimizi biliyorsunuz” diyerek başladı.

-“ŞEREFLİKOÇHİSAR’A YAPMIŞ OLDUĞUMUZ YATIRIMLARIM TOPLAM MİKTARI 13 TRİLYON LİRA”

Şereflikoçhisar’ın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandıktan sonraki 1 yıllık süre içerisinde yapılan çalışmaları anlatan Başkan Gökçek, “Şereflikoçhisar, Büyükşehir’e bağlandıktan sonraki 1 yıllık süre içerisinde Şereflikoçhisar’a toplam 10 bin 754 ton asfalt döktük. Daha da çok dökeceğiz önümüzde 4 yılımız var. Kaldırımlarınızı şehrin dört bir tarafında yapmaya başladık. 225 bin metrekare yeni yol açtık. Bu zamana kadar yapmış olduğumuz yatırımlarım toplam miktarı 13 trilyon lira. Normal şartlarda Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmamış olsanız, ilçe belediyesinin 5 yılda bu kadar yatırım yapması mümkün değil. Biz bir yıl içerisinde bu kadar yapmışız. İnşallah seçimlere kadar 4 yıl içinde 60’ı, 70’i, 100’ü buluruz. İlçe genelinde basit geliyor ama tarım yapan köylü için bu çok önemli toplam 400 kilometrenin üzerinde tarım yolu yaptık” diye konuştu.

BAŞKAN GÖKÇEK, EVREN MERKEZ PARKI’NI AÇTI

Başkan Gökçek’in Şereflikoçhisar ziyareti ardından ikinci durağı Ankara’nın en uzak ilçesi Evren oldu. Evren’de yoğun bir sevgi ile karşılanan Başkan Gökçek, burada Evren Merkez Parkı’nın açılışını yaptı.

Açılış konuşmasında Evren’e yapılan çalışmaları anlatan Başkan Gökçek, “Bu zamana kadar verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olarak görülsün” dedi.

EVREN’DE BALIKÇI TEKNELERİNE TAKVİYE YAPILACAK

“Evren bizim en küçük ilçemiz. Tabiri caizse bizim Büyükşehir’de bir mahallemiz kadar. O yüzden buraya yapılacak olan çalışmalar bizim için çok kolay olacak” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Gökçek, “Evren’in bir sahil şehri olması, özellikle Cumartesi, Pazar günleri gezilir bir hale gelmesi için teşvik edeceğiz. Şu ana kadar 7 bin ton asfalt döktük. Yaklaşık 10 kilometre stabilize yol çalışması yaptık. Onun haricinde ilçe genelinde 283 kilometre tarım yollarını açtık. Size balıkçı tekneleri aldık. Kuralarını seçim sonrasında yapacağız. Teknelere takviyeler de yapacağız. Bunun da sözünü şimdiden vermiş olalım. Balıkçılığı teşvik etmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇİFTÇİYE TAM DESTEK

Başkan Gökçek, Şereflikoçhisar ve Evren’e yapılacak projeleri ise şöyle sıraladı:

“Bu sene itibariyle yaklaşık 2 ay sonra her ilçeye taş kırma makinesi, toprak tesviye makinesi, balya makinesi, mısır paketleme makinesi, kanal açma makinesi getiriyoruz ve ücretsiz olarak sırayla köylülerin hizmetine sunacağız. Ayrıca köylerde koyunların ilaçlanması önemli bir konudur. Bunun için de platform yapılması gerekiyor. Bu sene içerisinde hatta 2-3 ay içinde inşaatına başlıyoruz. Köylüler koyunlarını getirerek daha modern bir şekilde ilaçlayarak hayvanlarının hastalanmasını önleyecek. Arıcı Birliği ile arkadaşlarımız temas halinde. Biz bu sene bir hayli hazırlık yaptık. Önümüzdeki seneden itibaren arıcılığa ziyadesiyle teşvik yapmak istiyoruz. Arıcılık yapmak isteyen arkadaşlarımız mutlaka Arıcı Birliği ile temas kursun önümüzdeki seneden itibaren kovan dağıtacağız. Köy konağı olmayan köylere köy konağı yapacağız kullanılabilir olanları ise yenileyerek düzenlemeler yapacağız. Balıkçı arkadaşlarımıza bir müjde daha veriyorum. Allah nasip ederse Evren’e bir tane de soğuk hava deposu yapacağız. Balıklarınızı muhafaza etme imkanınız olacak”

Başkan Gökçek, Evren’de yapmış olduğu konuşmanın ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından revize edilen Evren Merkez Parkı’nın açılışını yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, telekonferans ile bağlanarak Evrenli hanımlara seslendi. Nevin Gökçek, “Sizleri çok seviyorum Allah’a emanet olun. Rabbim sizleri esirgesin ve korusun” dedi.

KARAGEDİK’TE KADINLARA ÖZEL BELMEK KURSU

Başkan Gökçek’in son durağı ise Gölbaşı’nın Karagedik Mahallesi oldu. Karagedik Mahallesi’nde kadınlar için BELMEK kursunun açıldığını belirten Başkan Gökçek, gençler için de halı saha ve basketbol sahası sözü verdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin yerel seçimler sonrasında Karagedik’te mezarlık çevresine 6 bin 100 adet ağacın diktiğini de belirten Başkan Gökçek, hazineye ait bir alan üzerinde 47 bin metrekarelik büyük bir park yapacaklarını söyledi.

Karagedik’te su kanallarının değiştirilmesi gerektiğini ve bunların hızlı bir şekilde yapılacağı müjdesini de veren Başkan Gökçek, “Salı günü boruları indiriyoruz ve çalışmalarımıza başlıyoruz” dedi.

Karagedik’in Konya Yolu’na bağlanan kısımda trafik kazalarının çok olduğunu belirten Başkan Gökçek, “O Noktaya üst geçit çalışmalarına da başlıyoruz diye konuştu.