bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
İlaç Kaçakçılığı Operasyonu
ASAYİŞ // 16 Şubat 2016 Salı 00:00 // Güncelleme: 16 Şubat 2016 Salı 00:00

Türkiye’nin çeşitli illerinde hastaların kimlik bilgilerini kullanarak aldıkları ilaçları Mısır ve Suriye’ye kaçak yollarla götürmek isteyen şebeke çökertildi. 2 bin 700 adet ilacın ele geçirildiği operasyon, polis kamerasına da yansıdı.

Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri Türkiye genelinde birçok ilde hastaların kimlik bilgileri kullanılarak ilaç alındığı bilgisi üzerine çalışma başlatıldı.

Polis ekipleri başlatılan çalışma kapsamında İstanbul, Mersin, Adana ve Diyarbakır başta olmak üzere birçok ilde hastaların kimlikleri üzerinden kanser, organ nakli, hemofili ve insülin ilaçları toplayan şebekeyi takibe aldı. Teknik ve fiziki takibin ardından şebeke lideri Mısır uyruklu A.M’nin Fatih’te bir otelde kaldığını belirleyen polis ekipleri harekete geçti. Otel’in etrafında güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, şebekenin toplanan ilaçları bir araçla Atatürk Havalimanı’na götüreceği sırada Mısır uyruklu A.M ile birlikte B.A ve M.B’yi gözaltına aldı.

OPERASYON ANI POLİS KAMERASINDA

Araçta yapılan aramalarda ise piyasa değeri 2 bin 700 adet kanser, organ nakli, hemofili ve insülin ilaçları geçirilirken, operasyon anı ise polis kamerası tarafından kaydedildi. Polis kamerasına yansıyan görüntülerde, şüphelilerin araçta bulunan ilaçlarla yakalandığı görülüyor. Polis ekipleri araçta ele geçirilen ilaçları incelenmesi de kameraya yansıdı.

İLAÇLARI SAVAŞ BÖLGELERİNDE YÜKSEK FİYATTAN SATACAKLARDI

Yapılan sorgulamaların ardından şüphelilerin topladıkları ilaçları Atatürk Havaliman’ından kargo yoluyla Mısır ve Suriye’nin savaş bölgelerine göndererek yüksek fiyatlardan satacakları öğrenildi. Öte yandan toplanan insülin ilaçlarının soğuk ortamlarda muhafaza edilmediği için bozulmaya başladığı ortaya çıktı.

SGK’YA 750 BİN ZARAR VERİLDİ

750 bin TL’sini SGK’ya fatura edildiği tespit edilen ilaçların piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon 250 bin TL olduğu belirtildi. Gözaltına alınan şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakılırken, ilaçların alındığı eczanelerin belirlenerek işlem uygulanacağı öğrenildi.