bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Faslı mühendis beraat etti
ASAYİŞ // 16 Mayıs 2017 Salı 12:03 // Güncelleme: 16 Mayıs 2017 Salı 12:03

Samsun’da, terör örgütü DEAŞ soruşturması kapsamında 10 ay önce tutuklanan Fas uyruklu inşaat mühendisi, otelde ele geçen bombada kullanılacağı değerlendirilen düdüklü tencerede bomba kalıntısı çıkmayınca yargılandığı mahkemede beraat etti.

Fransa’dan bombalı eylem yapmak için Samsun’a geldiği iddiasıyla yaklaşık 10 ay önce kaldığı otel odasında yakalanan ve cep telefonu ile bilgisayarlarında terör örtüğü DEAŞ ile ilgili yazışma ve resimler ele geçtiği iddiasıyla tutuklanan Fas uyruklu inşaat mühendisi Mohamed K.’nin (53) yargılanmasına devam edildi. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan Mohamed K., duruşmaya tutuklu bulunduğu Kocaeli 1 Nolu Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevinden SEGBİS ile katıldı.

Tercüman yardımıyla ifade veren Mohamed K., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Mohamed K., "35 yıldır Fransa’da yaşıyorum. 2015 Aralık ayında Türkiye’ye dinlenmek ve gezmek için geldim. İstanbul Fatih’te Samsun’u konuşurlarken duydum ve merak edip bu şehre geldim. Örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmiyorum. Polisin otelde odamda bulduğu düdüklü tencereyi ise Fransa’dan getirdim. Onunla yemek yapıyorum. Bilgisayarımda ve cep telefonumda ele geçen DEAŞ ile ilgili resimler ise onlara işte siz böylesiniz diye göstermek için bulundurdum" dedi.

Ele geçen düdüklü tencerede daha önce yemek pişirilip pişirilmediği ve bombaya ait patlayıcı kalıntılarının bulunup bulunmadığının tespiti için Kriminal Şube Müdürlüğünden gelen inceleme raporunda bomba kalıntısının bulunmadığı ortaya çıktı.

Mahkeme heyeti Mohamed K.’nin beraatına ve tahliyesine karar verdi.