bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
9 Köpek Zehirlenerek Çöplüğe Atılmış
ASAYİŞ // 17 Aralık 2015 Perşembe 00:00 // Güncelleme: 17 Aralık 2015 Perşembe 00:00

Kastamonu’da 9 köpek, zehirlenerek öldürüldükten sonra çöplüğe atıldı. Çöplüğe atılan köpeklerin yanında iki tane yavru köpeğin, üşümemek için annelerinin üzerine çıkarak ısınmaya çalışması yürekleri parçaladı.

9 Köpek Zehirlenerek Çöplüğe Atılmış
Kastamonu’da zehirlenerek öldürüldükten sonra 9 tane köpek, Devrekani ilçesine bağlı Sarıyonca köyündeki Katı Atık Bertaraf Tesisi bölgesine atıldı. Okul servisi çeken vatandaşlar tarafından bulunan ölü köpeklerin yanında iki adet yavru köpeğin, ısınmak için annelerinin üzerine çıkması yürekleri parçaladı.

Köpeklerin çöplüğe atıldığı yönünde ihbar üzerine söz konusu yere gelen Devrekani Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu, Devrekani Kaymakamı Ekrem Çeçen ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Engin Altıkulaçoğlu, birlikte söz konusu yere gitti. Jandarma ekiplerinin de eşlik ettiği yerde, yapılan incelemenin ardından yavru köpekler, Devrekani Belediyesi tarafından sahiplenildi. Ölü köpekler ise, söz konusu yerden kaldırıldı.

Devrekani Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu, köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğünü düşündüklerini söyledi. Olayın aydınlatılması için çalışma yapacaklarını ifade eden Aliustaoğlu, “Öldürülen köpeklerden birkaçı tasmalı bulunuyor. Köpeği kaybolan vatandaşlarımız sosyal medyadan fotoğrafları görüp bizlere ulaşırsa köpeklerin kayboldukları bölgelerden bir neticeye varabiliriz diye düşündük. Hayvanlara bu eziyeti yapanlara insan diyemiyorum” dedi.

Devrakani Kaymakamı Ekrem Çeçen ise, “Söz konusu insanlık dışı olay ile ilgili olarak ilçe jandarma ve belediye ekiplerimiz şu anda olay yerinde olup gerekli hukuki tahkikatın yapılmakta olduğunu, bu süreçte hiçbir kuruma isnatsız suçlamalarda bulunulmamasını tüm hemşehrilerimden rica ederim” diye konuştu.

Devrekani Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Engin Altıkulaç da, “İlçelerin ortak kullanım alanı olan Sarıyonca köyü katı atık bertaraf tesisi yakınlarında ölü olarak bulunan köpeklerin ölüm nedenlerinin bulunması ve araştırılması ile ilgili olarak Devrekani Kaymakamlığı, Devrekani Belediye Başkanlığı, Devrekani Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Devrekani İlçe Jandarma Komutanlığı olarak seferber olduk. Bu insanlık dışı olayı şiddetle kınıyorum” dedi.

Ölü köpekleri bularak ihbarda bulunan Ümit Gemalmaz ise, sosyal paylaşım sayfasından köpeklerin görüntüsünü paylaşarak, “Burası Devrekani, lütfen herkes paylaşsın, bu ayıbı yapanlar görür de pişman olur belki” diyerek tepkisini dile getirdi.