bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
118 öğrenci zehirlendi
ASAYİŞ // 17 Temmuz 2018 Salı 16:03 // Güncelleme: 17 Temmuz 2018 Salı 16:03

Samsun'un 19 Mayıs ilçesindeki özel yurtta kalan 118 öğrenci, yedikleri yemekten sonra rahatsızlanınca gıda zehirlenmesi şüphesi ile hastanede tedaviye alındı. Valilik, 89 hastanın taburcu edildiğini, 29 kişinin ise tedavilerinin devam ettiğini açıkladı

118 öğrenci zehirlendi

Samsun'un 19 Mayıs ilçesindeki özel yurtta kalan 96 öğrenci, yedikleri yemekten sonra rahatsızlanınca gıda zehirlenmesi şüphesi ile hastanede tedaviye alındı.

Olay, Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde bulunan İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi'nde meydana geldi. Yurtta yatılı kalan öğrenciler iddiaya göre dün akşam yemeğinden sonra mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye gitti. Kısa sürede 96 öğrenci aynı şikayetle 19 Mayıs ve Bafra Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınan öğrencileri İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin yediği yiyeceklerden numune alarak soruşturma başlattı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Samsun Valiliği, 19 Mayıs ilçesinde yurtta zehirlenen öğrencilerin sağlık durumlarıyla ilgili açıklama yayınladı. Açıklamada, şu bilgiler verildi:
"19 Mayıs ilçemizde bulunan özel bir yurtta kalan yatılı öğrenciler, 16.07.2018 günü mide bulantısı ve kusma şikayetleri sonucu zehirlenme şüphesiyle hastanelere sevk edilmiştir.

Saat 13:40 itibariyle alınan bilgilere göre toplam başvuru sayısı 118’dir. Bu hasta başvurularının 100’ü 19 Mayıs Devlet Hastanesi’ne, 6’sı Bafra Devlet Hastanesi’ne, 12’si ise OMÜ Tıp Fakültesi’ne yapılmıştır.

Şu an itibariyle, 89 hastamız taburcu edilmiş olup, 29 hastamızın da tedavileri devam etmektedir.

Zehirlenme vakalarıyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."