bonus veren siteler bonus veren siteler bonus veren siteler istanbul evden eve nakliyat cappadocia green tour istanbul sex shop
Belediye Başkanı'ndan anlamlı hareket
BÖLGE // 9 Aralık 2016 Cuma 10:19 // Güncelleme: 9 Aralık 2016 Cuma 10:19

Tokat’ın Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, kendisine gönderilen yüzlerce hediyeyi Suriye’nin Halep kentindeki insanlara yardım amacıyla açık artırma ile sattı. Elde edilen yaklaşık 20 bin TL’lik gelirle un, su ve kuru gıda alınarak tıra yüklendi.

Belediye Başkanı'ndan anlamlı hareket
Turhal Belediye Başkanı olarak seçilerek 2014 yılında göreve başlayan Yılmaz Bekler, kendisine gelen hediyeleri bir odasında muhafaza etti. Başkan Bekler, görevi devredeceği kişiye veya bir kuruma bırakmayı düşündüğü Kur’an-ı Kerim, plaket, tablo, kitap, süs eşyaları gibi yüzlerce hediyeyi açık artırma ile Suriye’nin Halep kentinde mağdur durumda bulunan insanlar için açık artırma ile satmaya karar verdi. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde açık artırmaya çıkarılan hediyelik eşyalar ilgi gördü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin yazılı olduğu kalem 2 bin TL’ye, Bursa bıçağı 500 TL’ye alıcı buldu.



“Bu çalışmanın onurlu bir çalışma olduğunu biliyorum”

Başkan Bekler, 10 gün önce Halep’teki yardım çığlıklarına sessiz kalmamak için başlattıkları yardım kampanyası çerçevesinde 2 tır yardım malzemesi gönderdiklerini, cuma namazından sonra 2 tırın daha yola çıkarılacağını kaydetti. İHH Derneği ile diyaloğa geçerek başlattıkları kampanyada yardım tırlarının dernek tarafından tahsis edildiğini ve yardımların dernek tarafından Halep’e ulaştırılacağını ifade eden Başkan Bekler, “Bu yardımlar tamamen Turhallı hayırseverlerin bizlere ulaştırmış olduğu yardımlar” dedi.



"Hediyeler makama gelir"

Başkan Bekler, “Biliyorsunuz makamlara birçok hediye gelir. Bu hediyeler makamdaki valiye, belediye başkanı ya da kaymakama gelmez, makama gelir. Bizim onları kullanmamız zaten helal değildi. Ben hediyeleri bekletiyordum. Benden sonraki belediye başkanına devredecektim. Ancak Halep’e yardım kampanyası başlatınca aklımıza hayırlı bir işte kullanmak geldi. Bu hediyelerin birçoğu bize Turhallılar tarafından gelmiş hediyelerdi, yine Turhallılara gitti. Ancak bu şekilde müzayede ile gitmiş oldu. Buradan elde edilecek gelirle de un, su ve kuru gıda alıp tıra yükleyeceğiz inşallah. Bu çalışmanın onurlu bir çalışma olduğunu biliyorum. Biz makamlarda olan insanlara da örnek olacak bir çalışma olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Başkan Bekler, açık artırmanın umduklarından güzel gerçekleştiğini, ayrıca kendi aldığı kitaplar ve hediye gelen kitapları da bu müzayedede değerlendirdiklerini kaydetti.



“Bu insanlık için yapılan bir müzayede”

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Tokat Temsilcisi Cemil Çağlar ise, Başkan Bekler’in kendisine gelen hediyeleri saklayarak açık artırmada Halep’te mazlum bir coğrafyanın insanlarına yönelik düzenlenen bir kampanya için satışa çıkarmasının anlamlı olduğunu ifade ederek, “Belki de Türkiye’de bu bir ilk. Biz müzayedeleri hatırlarız, bu insanlık için yapılan bir müzayede. Düşünenden uygulayanlara teşekkür ediyoruz” dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adının yazılı olduğu kalem 2 bin TL’ye satıldı

Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ndeki açık artırmada konuşma yapan Başkan Bekler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin yazılı olduğu kalemi açık artırma ile satışa çıkardı. Bir dolma kalem ve tükenmez kalem 2 bin TL’ye bir hayırsevere satıldı. Açık artırmadan elde edilen 20 bin TL’lik gelirle un, su ve kuru gıda alınarak tıra yüklendi. Yardımlar cuma namazından sonra yola çıkarılacak.