Facebook' dan Takip Edin
Twitter' dan Takip Edin
Skip Navigation Links
10.02.2012 10:31   Yerel Yönetim Karakter boyutu :
Demirtaş: Çöpümüz değer kazanıyor
Avrupa ülkelerinde geri dönüşüm atıklarının ayrıştırılmasının halk tarafından benimsendiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Avrupa ülkeleri çöpten para kazanıyor, biz de kazanmalıyız” dedi.
Acem Tekkesi'nde bayanlara yönelik düzenlenen birlik ve beraberlik yemeğine eşi Lütfiye Demirtaş ile birlikte katılan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, davetli bayanlara İlkadım Belediyesi'nin projelerini anlattı. Çöpünüz Altın Olacak Kampanyası'nın yürürlüğe girmesinin ardından vatandaşları geri dönüşebilir atıkların ayrıştırılması konusunda büyük oranda bilinçlendirdiklerini dile getiren Başkan Necattin Demirtaş, “Çöpünüz Altın Olacak Kampanyası ile vatandaşlarımıza geri dönüşümü olan cam, metal, plastik, kağıt gibi atıkları ayrıştırmayı öğrettik. Kampanyaya katılımın oldukça yüksek olması atıkların kaynağında toplanması ve tekrar kullanılabilir duruma getirilmesi bakımından önem arz ediyor. Avrupa ülkelerinde yaygın olarak kullanılan bu sistemi ilimizde uygulamaya başladık. Sitemle birlikte geri dönüşümde yüzde 97 oranında artış yakaladık” diye konuştu.
Avrupa ülkelerinde yer altı konteynerinin yaygın olarak kullanıldığına vurgu yapan Başkan Necattin Demirtaş, şöyle devam etti: “Avrupa çöpten para kazanıyor. Halk sistemi benimsemiş durumda. Biz de bu uygulamanın ilk evresi olan Çöpünüz Altın Olacak Kampanyası ile sistemi vatandaşımıza tanıtmaya başladık. İnsanları sisteme teşvik etmek için altın ile ödüllendirmeye devam ediyoruz. Diğer yandan okullarımızda da 'geri dönüşüm' konulu ödüllü kısa film yarışması düzenliyoruz. İlçemize bu sene içinde konuşlandıracağımız yer altı konteynerleri ile maddelerin geri dönüşümüne yüksek oranda katkı sağlayacağız. Amacımız vatandaşımızın bu sistemi benimsemesi. Avrupa bu işten para kazanıyor. Biz neden kazanamayalım?”
Yorumlar
Henüz yorum yazılmamış.
Tüm Yorumlar
Yorum Ekle
Adınız
 
Yorumunuz
 
Yorumcuların dikkatine…
• İmlası çok bozuk
• Büyük harfle yazılan
• Habere değil yorumculara yönelik yazılan
• Yazarlara veya haberde adı geçen kişilere hakaret niteliği taşıyan
• Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren kelimelere yer veren
• Bir ya da iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen yorumlar

KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
 
 
  Diğer Yerel Yönetim  Haberleri
İlkadım'da 2. Doğa şöleni
AK Parti'li Genç'e teşkilat morali
İlkadım Belediyesi'nden eczacılara hediye
Genç'in mahalle toplantıları sürüyor
Gençler, Atakum'un sloganını buldu
Judocular Demirtaş'ı gururlandırdı
CHP'li Burma'dan 19 Mayıs açıklaması
Genc, işadamlarıyla bir araya geldi
Başkan Genç anneleri unutmadı
Yılmaz anneler gününü kutladı
Demirtaş'tan annelere çiçek bebeklere altın
Genç anneleri kutladı
Atakum Belediyesi gençlik kampı başladı
Atakum'da asfalt sezonu açıldı
Canik Belediyesi Sanat atağında
İlkadım Belediyesi'nden yeni uygulama
Başkan Yılmaz'dan tanıtım gezisi
Atakum Belediyesi Gençlik Kampı başlıyor
Burma: İlkeli siyasetten yanayım
Canik'e aile okulu ve kültür evi
   İSMAİL BAŞARAN OLTAYA VURANLAR
Samsun halkı bayramına sahip çıkmalı
19 Mayıs günü Samsun’da “Işığınla geleceğe yürüyoruz” adı altında bir yürüy
17.05.2012
 
 
   YAZARLAR  Diğer Yazarlarımız
    Kenan Erzurumlu
    Ergun Ata
    Suat Başaran
    Sadi Subaşı
    Osman AROLAT
    Şerafettin Özışık
    Nedim Aydın
    Ragıp Göker
    M.Kemal Ayçiçek
    Hasan Güneş
 
 
   İSTATİSLİK
Bugün 3.665
Toplam 20.221.300
 
   RÖPORTAJ Tüm Roportajlar
Kalp damar hastalıklarından korunmanın yolları
Samsunpark Tıp Merkezi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muharrem Arslandağ, "Toplumla
05.10.2011
 
     HAVA DURUMU
 
 
Ana Sayfa | Künye  |  Sık Kullanılanlara Ekle  | Anasayfam Yap | Editöre Yaz | Yasal Uyarı |  Seçim 2011  
KUZEYHABER.COM Sadece İnternet Üzerinden Yayın Yapmaktadır. © Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak olarak kullanılamaz. Haber Merkezi: (0532) 681 97 54
KUZEYHABER.COM Basın Meslek İlkelerine Uymaya Söz Vermiştir.
Web Sitemiz dışında farklı sitelere yönlendiren linklerin içeriklerinden www.kuzeyhaber.com sorumlu tutulamaz.