|
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Türk Sanat Müziği Kulübü tarafından “30. Yıl Güz Konseri” düzenlendi.
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan konser iki bölümden oluştu. Dr. M. Halis Korur şefliğindeki koro nihavent, hicaz, segah, hüzzam makamlarındaki Türk sanat müziğinin solo ve koro eserlerini seslendirdi. Konsere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mustafa Çayıroğlu, öğretim üyeleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.
Konser öncesi bir konuşma yapan koro şefi Dr. M. Halis Korur, “Sanat müziği sevdalılarıyla kurmuş olduğumuz kulübün 30. yılındayız. Büyük bir sevgiyle sürdürdüğümüz çalışmalarda, 30 yılda birçok öğrenci yetiştirdik. Mezun ettiğimiz öğrenciler şimdi Türkiye'nin her yanındalar. Dolayısıyla ülkenin her yerinde sanat müziği sevdalısı öğrencilerimiz var. Onlar bu korodan almış oldukları feyiz ile görev yapıyorlar ve birçok ilde korolar kurup, korolarını çalıştırıyorlar. Biz bundan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu zamana kadar üniversitemizde emeği geçen hem akademik ve idari kadromuza hem de bu koroya hizmet etmiş olan değerli Türk müziği hocalarına huzurlarınızda teşekkür ederim. Biz bu 30. yılımız içerisinde düzenlemiş olduğumuz etkinliklerde ilk sırayı öğrencilerimize ayırdık. Bundan sonra yaklaşık 45-60 gün içerisinde, seri konserlerimize devam edeceğiz ve bu seneyi çok iyi bir şekilde taçlandırmış olacağız” dedi.
Van depreminde kulübün yetiştirdiği bir öğrenci ve aynı zamanda bir hocayı kaybettiklerini belirten Korur, “Bahsettiğim kişi sevgili Okay Yaşar. Kendisi çok iyi bir insan, çok iyi bir amatör müzisyendi. Deprem dışında da kayıplarımız oldu ve bu isimlerin arasında çok değerli hoca Erol Özbayram, Tuncay Sağlam da vardı. Hepsinin ruhları şad olsun. Bu koro öyle büyük bir aile oldu ki; her sene yaklaşık 50-60 öğrenci mezun ediyoruz ve bunun 30 sene boyunca devam ettiğini düşünürseniz, bizleri gülümseten bir hesapla karşılaştığımızı anlarsınız” diye konuştu.
Dr. Mehmet Halis Korur'un konuşmasının ardından, kulüp öğrencilerinden Okay Yaşar'ın anısına, koronun seslendirdiği 'Gül Pembe' şarkısı eşliğinde bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Alkış sesinin eksik olmadığı konserde seyirciler de şarkılara eşlik etti.
Konserin sonuna doğru, mezun öğrencilerini ve protokolü de sahneye davet eden Dr. Mehmet Halis Korur'a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu plaket ve çiçek takdim etti.
|